понеділок, 23 жовтня 2023 05:30

Інкасатор зі спільником убив трьох колег

Інкасатор зі спільником  убив трьох колег
Олександр Маклюк і Володимир Терещенко звинувачуються в розбійному нападі, убивстві трьох інкасаторів і підпалі авто. Фото: m.gorod.cn.ua

23 жовтня 2015 року тому поблизу села Скорінець Чернігівського району невідомі вбили трьох інкасаторів Приватбанку - Юрія Магдибора, Володимира Гончара, Андрія Новікова. Їх броньований мікроавтобус підпалили. Забрали 10,5 млн грн, $150 тис. та €30 тис.

Як з'ясувалось, інкасаторський автомобіль їхав з Києва в Чернігів. За 25 км до місця призначення одному з інкасаторів подзвонив колега з банку, сказав що в нього зламалась машина, попросив підібрати його. Сівши в машину, тоді 35-річний Олександр Маклюк спочатку застрелив колегу що сидів поруч, потім вистрілив в потилицю другому, який сидів біля водія. Під дулом пістолета змусив водія з`їхати з траси, після чого вбив і його. Слідом за інкасаторським автомобілем їхали спільники. Вони перевантажили гроші й підпалили машину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли нападника на інкасаторів

Наступного дня Маклюк вийшов на роботу в банк. В нього були незначні опіки на тілі, спочатку цьому ніхто не надав значення. Коли він зрозумів, що його почали підозрювати, втік до Росії. Через рік його затримали біля одного з ресторанів Санкт-Петербурга. Там жив, винаймав житло. Відростив волосся, бороду, погладшав. Однак упізнали. Російським поліцейським Маклюк розповів, що напад скоював не сам. План розробив і керував операцією СБУшник, капітан на ім'я Олег. Він і застрелив інкасаторів. Левову частку грошей забрав собі.

Однак слідство вийшло на іншого підозрюваного - тоді 35-річного Володимира Терещенка, товариша Маклюка. Вони виросли на одній вулиці у Городні, з дитинства дружили. Свого часу служили у Чернігівському прикордонному загоні. За версією слідства, влітку 2015 року Маклюк повідомив Терещенку, що на інкасаторських автомобілях періодично перевозиться значна сума грошей. Вони вступили у злочинну змову про здійснення нападу на інкасаторський броньовик для заволодіння грошима. Для цього Терещенко заготовив невстановлений органом розслідування пістолет "ТТ" та пістолет "ГШР" калібру 9 міліметрів, а також пластикову пляшку ємкістю п'ять літрів з бензином. Начебто саме він убивав інкасаторів, а потім підпалив авто.

Маклюку і Терещенку загрожує довічне ув'язнення.

На Харківщині за останні 11 років було вбито 17 інкасаторів. Всі злочини скоїв один чоловік, який раз на кілька років грабував та вбивав інкасаторів у подібній манері.

Зараз ви читаєте новину «Інкасатор зі спільником убив трьох колег». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути