вівторок, 04 грудня 2012 17:42

"Їм вигідніше мене посадити" - киянину загрожує 7 років в'язниці через купівлю брелка

"Їм вигідніше мене посадити" - киянину загрожує 7 років в'язниці через купівлю брелка
Андрій Фенченко. Фото: gazeta.ua

Сьогодні, 4 грудня, у Солом'янському районному суді Києва мали слухати справу 28-річного Андрія Фенченка. Торік киянин купив у китайському інтернет-магазині два брелка з відеокамерою, ліхтарик та перочинний ніж. Його звинувачують у контрабанді та незаконному придбанні, використанні і продажі спеціальних технічних засобів негласного зняття інформації. Хлопцю загрожує 7 років в'язниці. Наступне засідання у суді перенесли на 20 грудня 2012 року. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів Андрій Фенченко.

"Сьогодні у суді мали відбутися дебати. Але у суді вийшла якась накладка. У залі засідання перебували невідомі люди. Думаю, що вирок буде після Нового року", - розповів Андрій.

За словами хлопця, він не перший, кому загрожує тюремний строк за іграшки, які можна придбати в українських інтернет-магазинах.

"З урахування того, що справа так довго тягнеться і раніше "В контакті" були погрози, зіткнувшись з спецслужбами, вважаю, що мене можуть засудити на реальний термін. Їм не вигідно, щоб я боровся далі. Під час процесу було безліч порушень. Стільки всього нарили, що після цього, мабуть, вигідніше посадити, ніж відпустити", - розповів Андрій Фенченко.

Нагадаємо, у травні 2011 року Андрій Фенченко зробив замовлення у китайському інтернет-магазині "Даєл Екстрим". За все заплатив 40 доларів. Брелок хлопець хотів причепити до іграшкового гелікоптера, аби знімати природу. Замовив два, бо китайська техніка не дуже надійна. Посилку мала доставити "Укрпошта". Однак на кордоні її конфіскували митники та передали в СБУ. Правоохоронці звинуватили Фенченка в контрабанді та придбанні спеціальних технічних засобів для негласного зняття інформації.

Зараз ви читаєте новину «"Їм вигідніше мене посадити" - киянину загрожує 7 років в'язниці через купівлю брелка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути