середа, 26 червня 2013 14:14

Хмельницького дільничого, який "вибивав" зізнання, засудили на 5 років

Хмельницького дільничого, який "вибивав" зізнання, засудили на 5 років
Фото: obozrevatel.com

Минулого тижня Ярмолинецький районний суд на Хмельниччині, виніс обвинувальний вирок дільничному інспектору міліції. Правоохоронця визнали винним у перевищенні влади.

Як з'ясувалося, міліціонер до затриманого застосовував фізичне насильство. Дільничний затримав підозрюваного, котрий нібито у дверях магазину розбив скло. Замість затриманого правоохоронець написав пояснення власноруч. Коли той відмовився їх підписувати – почав бити. Від ударів чоловік упав на підлогу. Дільничний добивав його руками і ногами по голові та тулубу.

Згідно з висновком судово-медичної експертизи, потерпілому були нанесені тілесні ушкодження середньої важкості: перелом ребер, забій легенів і численні синці та гематоми по всьому тілу.

Інспектора райвідділу визнали винним за статтею 365 ч. 2 (перевищення влади, що супроводжується насильством). Вирок: позбавлення волі строком на п'ять років, з позбавленням права обіймати посади в органах внутрішніх справ на три роки, з випробувальним терміном один рік. Окрім цього, міліціонер сплатив потерпілому майже 20 тисяч грн, моральної та матеріальної шкоди.

Загалом санкція статті передбачає покарання від 3 до 8 років позбавлення волі.

Правоохоронець вироку не оскаржував.

Згідно з "Законом про міліцію" правоохоронця звільнять, як тільки вирок набере законної сили.

Нагадаємо, минулого тижня Хмельницьким міськрайонним судом за статтею 365. ч.2 був засуджений інспектор ДАІ. ДАІшник зупинив водія, котрий відмовився проходити тест на алкоголь. Старший лейтенант витягнув його з машини і побив.

За зламану щелепу і численні гематоми правоохоронець отримав 3 роки позбавлення волі з випробувальним терміном 2 роки. До усього офіцера позбавили звання "старшого лейтенанта" і оштрафували на 8500 гривень.

Даішник подав апеляційну скаргу.

Зараз ви читаєте новину «Хмельницького дільничого, який "вибивав" зізнання, засудили на 5 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути