неділя, 16 грудня 2012 14:23

Харківського суддю могли вбити через його колекціонування монет і фарфору

Харківського суддю могли вбити через його колекціонування монет і фарфору
Суддя Трофимов колекціонував різні нагороди й монети. Фото: provinciyka.rv.ua

Суддю Фрунзенського районного суду Володимира Трофимова могли вбити через його колекцію. Він колекціонував нагороди, монети, фарфорові статуетки.

Про це сьогодні на брифінгу в Харкові заявив голова СБУ Ігор Калінін.

"Ми опрацьовуємо всі зв'язки потерпілого, з урахуванням його захоплення. Трофимов був одним із провідних нумізматів України, відомим за межами країни", - сказав він.

Як уточнив міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, суддя колекціонував різні предмети: нагороди (часів ВВВ і більш ранні), монети, фарфорові статуетки.

"Сьогодні ми вивчаємо реєстр предметів, які зазвичай є у кожного колекціонера - у тому числі, вилучені електронні носії: системний блок комп?ютера, ноутбук. Також проводимо інвентаризацію всієї колекції. У нас є свідки - колекціонери, які знали, що в ній було", - розповів міністр.

За словами правоохоронців, цінність колекції повинні визначити експерти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пшонка припустив, що вбивство судді в Харкові могло бути замовним

За словами голови Апеляційного суду Харківської області Андрія Солодкова, Трофимов пропрацював у суді понад 25 років. Він був скромною, невибагливою людиною. Жодних претензій до нього не було.

У судді залишилися живі батьки. Батько 96-ти років, у минулому також суддя, мати 86-ти років. Із учорашнього дня з ними працюють психологи.

Дружина Трофимова, також убита вчора, була домогосподаркою. Син зараз не працював, а його цивільна дружина була лаборантом Харківського інституту мікробіології, аспірантом.

Нагадаємо, учора в Харкові були знайдені обезголовлені тіла районного судді і трьох членів його сім'ї. Правоохоронці розглядають ряд версій убивства, в тому числі і професійну діяльність. Водночас у МВС не виключають, що причиною вбивства могло стати хобі судді - колекціонування. На сьогодні призначено більше 30 експертиз, у тому числі судово-медична, трасологічна, дактилоскопічна та інші.

Зараз ви читаєте новину «Харківського суддю могли вбити через його колекціонування монет і фарфору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути