середа, 18 липня 2018 18:12

Харківська трагедія: уникнути аварії було неможливо

Харківська трагедія: уникнути аварії було неможливо
Аварії із шістьма загиблими на вул. Сумській у Харкові уникнути було неможливо. Оскільки обидва водії порушили правила дорожнього руху. Фото - Кривий Ріг

Аварії із шістьма загиблими на вул. Сумській у Харкові уникнути було неможливо. Оскільки обидва водії порушили правила дорожнього руху. Про це під час судового засідання сьогодні, 18 липня, заявив Віталій Ольхов, який проводив автотехнічну експертизу.

"Коли Дронов міг рухатися на дозволяючий йому сигнал, то Lexus вже не міг зупинитися. ДТП запобігти не можна було. Небезпеку створили обидва водії, коли рухалися на заборонний сигнал світлофора", - вважає Ольхов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд почув, що казала Зайцева у перші хвилини після ДТП

На його думку, Геннадій Дронов, який був за кермом Volkswagen Touareg, не зупинився на лінії світлофора. Рух почав на миготливий жовтий сигнал. Зелений загорівся, коли підозрюваний вже виїхав на перехрестя.

Водій Lexus Олена Зайцева також не стала гальмувати і рухалася на червоне. При цьому експерт заявив, що по відео не може встановити швидкість автомобілів.

Аварія на вул. Сумській у Харкові сталася 18 жовтня 2017 року. На світлофорі Олена Зайцева за кермом позашляховика Lexus почала рух на червоне світло. Після удару із Volkswagen Touareg під керуванням Геннадія Дронова її авто відкинуло у натовп людей, що стояли на тротуарі. Загинуло 6 людей. Ще 5 отримали травми, серед них вагітна жінка.

Зараз ви читаєте новину «Харківська трагедія: уникнути аварії було неможливо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути