Ексклюзиви
четвер, 04 липня 2013 23:48

Спецтема: Жорстоке зґвалтування на Миколаївщині

Ґвалтівників Крашкової перевірять на причетність до вбивства у Врадіївці 15-річної дівчини

Ґвалтівників Крашкової перевірять на причетність до вбивства у Врадіївці 15-річної дівчини
Аліна Поркул. Фото: www.podrobnosti.mk.ua

У справі про вбивство у Врадіївці Миколаївської області в 2011 році п'ятнадцятирічної Аліни Поркул буде проведене повторне розслідування.

Як передає УНІАН, про це заявив сьогодні прокурор Миколаївської області Андрій Курись на прес-конференції.

Справу про зґвалтування і вбивство 15-річної Аліни Поркул у 2011 році у Врадіївці Миколаївської області було об'єднано з розслідуванням про зґвалтування мешканки Врадіївки Ірини Крашкової 26 червня 2013 року.

"Сьогодні ми перевіряємо заяви громадян про неправомірні дії працівників міліції у Врадіївці, - повідомив Курись. - Кожному факту буде дана принципова оцінка. За поданням Генпрокуратури, яка займається перевіркою діяльності міліції, заслуховували кримінальну справу про вбивство неповнолітньої Аліни Поркул. То справа, яка в усіх на вустах, цей тяжкий злочин, на жаль, залишається нерозкритим".

За словами прокурора, була проведена певна робота, яка не дала ніякого результату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Врадіївських міліціонерів підозрюють ще в одному зґвалтуванні і вбивстві

"Було ухвалено рішення про визнання слідства неефективним, і за моєю постановою, це провадження для проведення розслідування було направлене в слідче управління УВС області. Безпосереднє процесуальне керівництво буде здійснене прокурором області. Воно буде і під особистим контролем моїм і мого заступника, який відповідає за цей напрямок роботи", - зазначив Курись.

"Слідство повинне перевірити всі версії, які є в цьому злочині, - додав він. - Я дав розпорядження повернутися до тих фактів смерті громадян – це двоє чоловіків, які перевірялися на причетність до цього злочину. Органи прокуратури ще раз перевірять всі обставини, які передували смерті цих громадян. Там два самогубства".

Віднині справу про зґвалтування і жорстоке биття 29-річної Ірини Крашкової та справу про вбивство 15-річної Аліни Поркул буде об'єднано в одне виробництво.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батьки вбитої раніше дівчини розповіли, що про Ірину Крашкову їм позаторік казали екстрасенси

18 січня 2011 року в смт Врадіївка Миколаївської області на березі ставка по вул. Героїв Врадіївщини із слідами насильницької смерті було знайдено труп 15-річної учениці місцевої школи. За фактом смерті дівчини слідчим відділом Врадіївського РВ УМВС України в Миколаївській області було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України - "Умисне вбивство".

У справі було допитано більш як 100 осіб, 11 – під тортурами дали зізнання. Двоє підозрюваних потім скінчили життя самогубством.

Зараз ви читаєте новину «Ґвалтівників Крашкової перевірять на причетність до вбивства у Врадіївці 15-річної дівчини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути