четвер, 04 липня 2013 08:28

Спецтема: Жорстоке зґвалтування на Миколаївщині

Облогу врадіївського віддлку зняли: натовпу показали фото Дрижака за ґратами

Облогу врадіївського віддлку зняли: натовпу показали фото Дрижака за ґратами

У Врадіївці люди нарешті зняли облогу з місцевого райвідділу, пише ТСН.

Головна вимога врадіївців була виконана - другого міліціонера Євгена Дрижака, на якого вказала зґвалтована Ірина Крашкова, було затримано і заарештовано на 1,5 місяця.

Нагадаємо, люди вимагали доказів того, що Дрижак не втече від закону, і хотіли побачити його у кайданках. Наразі єдине підтвердження цього - фото, зроблені народними депутатами на суді, де Дрижаку обирали запобіжний захід. Знімати на камери сьогодні суд не дозволив.

Водночас обурені міліцейським свавіллям люди запевняють, що так просто здаватися не збираються. Невелику кількість учасників сьогоднішнього протесту вони пояснюють тим, що основна акція намічається на завтрашній ранок, 4 липня. Мовляв, на майданчик перед райвідділом із протестом збирається чимало жителів ще й із сусідніх сіл.

Так, житель сусідньої Захарівки Григорій Могильов, який зараховує себе до так званих ідейних протестувальників, розповів власну історію міліцейської кривди, згадавши, як його самого катували врадіївські міліціонери, а жінку довели до божевілля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителі Врадіївки не можуть змиритися з тим, що третій ґвалтівник - на свободі — Різаненко

Однак протестні настрої юрби розділяє далеко не кожен врадіївець. Свою неучасть у штурмах райвідділу та публічних сварках із міліціонерами пояснюють по-різному. Хтось страхом перед агресивно налаштованою молоддю, хтось припускає, що натовпом керують.

"Я бачила в очах молоді дуже багато агресії, тому ми, старики, ми боїмося просто туди йти. Там же всяке може бути, це ж справжнісінький бунт", - каже місцева жителька Тамара Багрін.

А от чоловік Тамари Багрін – сусідки Ірини Крашкової – певен, що люди на майдані роблять правильно. Микола бунтівників підтримує і не засуджує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якби мешканці Врадіївки не повстали, злочин був би "зам'ятий" - Луценко

Проте від самого початку протестів у Врадіївці було багато немісцевих, відучора до цієї категорії додалися ще й представники різноманітних політичних сил. За їхніми словами, вони напнули тут намети не заради власної реклами, а щоб допомогти скривдженим діями правоохоронців - здебільшого юридично.

Нагадаємо, 26 червня на Миколаївщині зґвалтували і жорстоко побили молоду жінку. Жертва насильства, 29-річна мешканка смт Врадіївка Ірина Крашкова, повідомила слідчому, що її били і ґвалтували два офіцери міліції - лейтенант Дмитро Поліщук та капітан Євген Дрижак. У побитті також брав участь місцевий таксист Сергій Рябиненко.

Поліщук та Рябиненко були одразу взяті під варту, у третього фігуранта справи начебто знайшлося алібі. Однак місцеві жителі вийшли на протести, вимагаючи затримати Дрижака. Під час протестів розгнівані люди розгромили відділок міліції.

Зараз ви читаєте новину «Облогу врадіївського віддлку зняли: натовпу показали фото Дрижака за ґратами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути