вівторок, 20 вересня 2022 05:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Гуменюк: Росіяни на півдні деморалізовані та не можуть контратакувати ЗСУ

Гуменюк: Росіяни на півдні деморалізовані та не можуть контратакувати ЗСУ
Окупанти деморалізовані і відступають при натяку на опір. Фото: Генеральний штаб ЗСУ / Facebook

Російські окупанти на південному напрямку деморалізовані. Проте вони намагаються контратаками промацати оборону ЗСУ, проте отримують відсіч.

Тільки за минулу добу 19 Вересня окупанти направили проти ЗСУ диверсійно-розвідувальну групу, мотострілецький взвод, проте отримали відсіч, розповіла начальник об'єднаного координаційного штабу пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі Національного телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маляр назвала область, у якій найважчі бої

При цьому, за її словами, окупанти діють маленькими групами, оскільки великих сил зібрати не в змозі. Не допомагають навіть погрози російських офіцерів і командирів - окупанти намагаються контратакувати, але при найменшій відсічі тут же відступають.

"І отримавши таку відсіч, знову деморалізованими, переляканими та розгубленими повертаються на свої позиції, розповідаючи про те, що українці незламні" - резюмувала вона.

Раніше на південному напрямку Збройні Сили України в рамках вогневого контролю над логістикою російських окупантів пустили на дно баржу, яку ЗС РФ пристосували під свої потреби. На дно вирушили техніка та особовий склад росіян.

За даними супутників, окупанти намагаються відбудувати переправу біля Каховської ГЕС у Херсонській області, яку пошкодили ЗСУ ракетними ударами. Їм терміново потрібно налагодити постачання свого Правобережного угруповання.

Зараз ви читаєте новину «Гуменюк: Росіяни на півдні деморалізовані та не можуть контратакувати ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути