пʼятниця, 24 січня 2014 14:00

"Губернатор Тернопільщини – в лікарні, заступники – відсутні, в області – безвладдя" – голова Штабу національного спротиву
5

Активісту Тернопільського майдану продовжують перебувати у приміщенні облради та облдержадміністрації. Чимало з них ночували у будівлі, вранці снідали заготовленими заздалегідь канапками, пили чай. Кажуть, що прийшли знімати з посад керівництво ОДА і націлені дочекатися голову області Валентина Хоптяна.

"Я зв'язувався з ним, він сказав, що перебуває в лікарні, у нього підвищений тиск, очевидно, перехвилювався учора. Запитав, чи він готовий написати заяву на звільнення, то він сказав, що не буде писати заяву, бо до кінця залишається вірним Президенту. Ми зараз з'ясуємо, в якій лікарні лежить Хоптян, адже медичних закладів не так вже й багато в місті, підемо його провідати, занести ліки, коньяк готовий для нього", – сказав голова Штабу національного спротиву Володимир Стаюра.

При цьому додав, що з самого ранку він з людьми не застав на роботі і заступників голови облдержадміністрації.

"Заступників голови немає, ключові фігури відсутні. Люди чекають вже будь-кого з керівництва, але нікого немає на роботі. Вони не вийшли на роботу, тобто, зараз в області безвладдя", – вважає Володимир Стаюра.

За його даними, один із заступників голова ОДА Микола Головач поїхав в район.

"Де Гоч (ще один із заступників – авт.) під час телефонної розмови Хоптян пообіцяв з'ясувати, він теж не знає, а Гецька ми зараз розшукуємо, кажуть, він десь є тут,однак зв'язатися з ним ми нам не вдається", – зазначив Володимир Стаюра.

За його словами, на порядку дня стоїть питання створення Народної ради, яка за даних обставин візьме на себе керівництво областю.

Тим часом правоохоронці не перешкоджають людям перебувати у приміщенні, зокрема на 7-му поверсі, де розміщені кабінети керівництва ОДА.

Водночас в міліції повідомили, що відкрите кримінальне провадження за фактом травмування учора працівника МВС, який охороняв громадський порядок при вході в будівлю облради. Під час намагання активістів євромайдану проникнути всередину, правоохоронцеві завдали тілесних ушкоджень. В лікарні у нього констатували черепно-мозкову травму, струс головного мозку, забій потиличної ділянки голови та передпліччя. Зараз слідчі з'ясовують усі обставини даного інциденту.

Зараз ви читаєте новину «"Губернатор Тернопільщини – в лікарні, заступники – відсутні, в області – безвладдя" – голова Штабу національного спротиву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути