пʼятниця, 24 січня 2014 07:48

До Януковича подзвонили з Білого дому і "направили" на мирний шлях

До Януковича подзвонили з Білого дому і "направили" на мирний шлях
Фото: misto-market.com.ua -

Віце-президент США Джо Байден під час телефонної розмови з Президентом України Віктором Януковичем попередив , що подальше кровопролиття матиме наслідки у відносинах США з Україною .

Метою дзвінка було закликати негайно припинити протистояння між протестувальниками та силовиками в центрі Києва.

"Віце -президент закликав Януковича зробити кроки, щоб зупинити насильство і відповідально вирішити законні вимоги мирних протестувальників", - йдеться в повідомленні Білого дому.

Байден підкреслив , що право на зібрання та право висловлювати думку є фундаментальними в демократичному суспільстві і повинні бути забезпечені. Він також зазначив , що важливим є постійний діалог з опозицією і досягнення компромісу.

"Відзначивши, що застосування насильства будь-якою стороною неприпустимо. Віце-президент підкреслив, що тільки уряд України може забезпечити мирне завершення кризи і що подальше кровопролиття матиме наслідки у відносинах України зі Сполученими Штатами " , - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо , що напередодні свою заяву також зробили конгресмени США . Посольство США вже відкликало візи декількох українців , які були пов'язані з насильством проти мітингувальників в Україні . А Держдепартамент США відреагував на повідомлення про смертні випадки на вул. Грушевського заявою, в якій , зокрема попередив про можливість додаткових санкцій.Переводчик Google для бизнеса –Инструменты переводчикаПереводчик сайтовСлужба "Анализ рынков"

Зараз ви читаєте новину «До Януковича подзвонили з Білого дому і "направили" на мирний шлях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути