Ексклюзиви
вівторок, 22 травня 2012 16:25

Громадську правозахисницю підприємців наказали заарештувати

Громадську правозахисницю підприємців наказали заарештувати
Рімму Білоцерківську постановили взяти під варту. Фото: blogs.pravda.com.ua

Суд міста Рубіжне Луганської області прийняв рішення взяти під варту правозахисника і юриста Асамблеї малого і середнього бізнесу в Україні Рімму Білоцерківську.

Про це кореспонденту Gazeta.ua повідомив член координаційних рад Асамблеї малого і середнього бізнесу та громадської організації "Вільний простір", представник Незалежної профспілки підприємців Луганщини Ігор Запрудський.

За його словами, останні кілька місяців Білоцерківська активно проводила інформаційну кампанію, під час якої роз'яснювала людям, "яким чином розікрали державу, як ми не впливаємо на виборчий процес в країні, яким чином відокремлена влада від народу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк заявив, що АП та СБУ тримає під прицілом підприємців-опозиціонерів

"Вона прописала юридично, яким чином слід боротись проти владного свавілля. Вона розповідала людям, яким чином нас дурять з Пенсійним фондом, як розкрадаються гроші держави. Ті люди, які нас зрозуміли і підтримали, повигравали суди", - відзначив Запрудський.

Активіст уточнив, що Білоцерківська, зокрема, захищала від забудовників місто Сєвєродонецьк.

"Тому ця людина стала владі як кістка поперек горла. Справу проти неї передали у Рубіжне, тому що у Сєвєродонецьку одинадцять суддів відмовились від її розгляду", - додав Запрудський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "В Україні немає на кого працювати і за кого голосувати"

Він також розповів, що Асамблея малого і середнього бізнесу, громадська організація "Вільний простір" їздять по всій країні і вголос заявляють про свавілля влади.

"І влада дуже нас злякалась - вона почала розуміти, що ми відкрили ящик Пандори. 10-15 осіб, які розікрали все українське майно, приватизувавши його, побачили, що парламентські вибори гикнуться, їх не буде. Вони відчули, що втрачають важелі", - вважає громадський діяч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чиновник і підприємець повинні перейти від конфлікту інтересів до їх компромісу"

Запрудський заявив, що українська громадськість ніколи не погодиться із тим, щоб "її ставили в умови овець, яких заганяють у пастку".

"А Білоцерківська - це людина від народу, ми її не віддамо, хай як влада не сперечалась із нами. Кримінальна справа проти неї - це справа 37-го року, яка шита білим хрестиком", - підсумував Запрудський.

Зараз ви читаєте новину «Громадську правозахисницю підприємців наказали заарештувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

50

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути