четвер, 09 червня 2016 15:26

Грабіжники через гроші порубали пенсіонера

8 червня у селі Жерденівка Гайсинського району Вінниччини знайшли мертвим 78-річного Василя Лівіцького. Чоловіка закатували грабіжники, самі перевернули все у будинку у пошуках грошей та втекли. Поліція розшукує нападників.

"Ми так думаємо, що напали на Василя Олексійовича ще у вівторок до обіду. Бо він навіть газети не встиг забрати. Його хата від лісу, він у той день був на городі. Грабіжники зайшли із долини, вхопили діда, затягли у сіни. Напевно катували, щоб гроші віддав. Бо голова вся аж чорна від побоїв, а груди розрубані, рана на долоню. Дід міцний був, і певно довго їм гроші не віддавав. Бо вони йому дісталися нелегким трудом. Він, відколи 3 роки тому померла жінка, гроші дітям не віддавав. Все складав, торгував бурячками, картоплею, кукурудзою, сіно продавав. Яка там у нього сума була — ніхто не знає. Але певно схованку знайшли, бо у хаті все перевернуте, розрізані матраци та подушки, зі шкафів та тумбочок все повигортали. Ще прихопили велосипед, 2 пилки, сокиру, тачку та трохи їжі", - розповідає жерденівський сільський голова Микола Кучерук.

 
 

Поліція підозрює у злочині двох місцевих мешканців — 25-річного Вадима Бурлаку та 24-річну Оксану Вознюк.

"Він сидів 5 років у тюрмі за крадіжку. Років 2 як повернувся, одружився, народилася дитина, працював робочим у лісництві. А останніх 2 місяці змінився повністю. Покинув жінку, поїхав у Гайсин, знімав квартиру, чи десь робив — не знаємо. Потім зв'язався тут із Оксаною. У лісі облаштували шалаш, щоб вижити якось — крали. То курку, то ногу свинячу, то огірки у банці. Брали також ножі, сокири. У магазин пробували лізти, і то все серед дня. У Оксани цієї є дитина, нею опікується бабуся, кажуть, вона теж судима. Чув серед місцевих, що знайшли таксиста, який ніби-то після убивства віз цю парочку у ресторан під Гайсином святкувати. Тому люди у селі налякані, що вони десь тут зачаїлися і знову можуть нападати. Мама Вадима виправдовується і захищає сина. Каже, він не міг такого зробити", - додає Кучерук.

Тіло Василя Лівіцького забрали на експертизу. Поховають завтра, 10 червня, на місцевому цвинтарі. У нього залишилося 2 доньки.

Читайте також: Чоловікові перерізав горло товариш

7 червня близько 14-ї години у місті Перечин Закарпатської області 16-річний син убив матір металевим прутом, а сам пішов до дівчини, аби забезпечити собі алібі.

Зараз ви читаєте новину «Грабіжники через гроші порубали пенсіонера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути