Ексклюзиви
вівторок, 16 жовтня 2012 11:44

Гонщик Че Гевара востаннє змагався з Олександром Вікторовичем Януковичем - ЗМІ

З моменту гучної аварії, котра забрала життя трьох осіб, зокрема і впливового чиновника Мінекономіки Сергія Чекашкіна, минуло три тижні. Журналісти ТВі провели розслідування, щоб з'ясувати: хто сидів за кермом другої автівки.

За даними видання, за кілька годин до гонок на Бориспільській трасі суперкар засвітився на автодромі "Чайка" під Києвом, де брав участь у заїздах на 402 метри. За деякими версіями цей автомобіль начебто належить синові Черновецького.

Організатор гонок Денис Хлєбосолов розповів, що на цю автівку звернули увагу всі.

"Я пам'ятаю, так, була "Феррарі", так. Вона була достеменно точно вперше. Раніше я цієї машини на "Чайці" не бачив", – розповів Хлєбосолов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Начальник з мінекономіки та його пасажир загинули під час нелегальних перегонів по Києву

За словами Дениса, Ferrari взяла участь у трьох заїздах. Зокрема, двічі – проти Ford Mustang, за кермом якого був той самий Че Гевара.

"Ну, програла, так. Але сказати, що Ferrari їхала погано, не можна... Не певен, чи вона буде ще раз – це не учасник чемпіонату України. Думаю, водій просто захотів побачити, зрозуміти результат своєї машини", - прокоментував Денис Хлєбосолов.

За однією з версій, після перегонів на "Чайці" гонщики вирішили помірятися силами ще й на Бориспільській трасі. Че Гевара прийняв виклик. Однак пересів на іншу машину – сумнозвісний Dodge Viper.

На фотографіях, зроблених того вечора на автодромі "Чайка", у салоні червонного суперкара видно двох чоловіків. Їхні обличчя мало кому відомі.

Однак значно красномовнішим видався номерний знак автомобіля. За даними з бази ДАІ, автомобіль Ferrari 458 Italia належить чоловікові на ім'я Олександр Вікторович Янукович.

Знайшовся зв'язок і з Черновецькими. За два дні до смертельної гонки, 20-го вересня, людина, котру звати так само, як і старшого сина президента України, придбала автомобіль у Жанни Сергіївни Черновецької. Саме так звати невістку колишнього київського мера. Відомо, що два роки тому родина Черновецьких поповнювала свій автопарк елітною Ferrari.

У пошуках Олександра Вікторовича журналістам "Знаку оклику" вдалося вийти на слід 458-ї Ferrari. Авто виявили на одній зі столичних VIP-станцій технічного обслуговування. Машина стояла на ремонтній ямі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як все починалось. У Мережу потрапило ще одне відео зі смертельних перегонів на Бориспільській трасі

Журналісти підстерегли гонщика біля будинку на вулиці Мельникова в Києві. Керуюча будинку підтвердила, що за тамтешньою адресою мешкає Олександр Янукович. "Ну, в нас є Ferrari в паркінгу. Я не казатиму – чорна чи червона... У нас не одна Ferrari", – сказала Світлана Олександрівна.

Жінка також розповіла, ким доводиться Президентові Янукович.

"А хто вам сказав, що у нас тут родич Януковича? Ні", – запевнила керуюча.

Найімовірніше, у кривавому заїзді 23 вересня брав участь повний однофамілець старшого сина президента. До речі, у "автентичного" Олександра Януковича лише один такий тезка в Україні. Журналісти знайшли у соціальній мережі фото цього чоловіка. Він подібний до пілота Ferrari, зафіксованого під час заїзду на "Чайці".

Автор: Фото: ТВі
  У кривавому заїзді 23 вересня брав участь повний однофамілець старшого сина президента
У кривавому заїзді 23 вересня брав участь повний однофамілець старшого сина президента

"У нас усі ці свідки встановлені. Ми знаємо, хто керував і тим же Ferrari, і іншими автомобілями, які були поряд", – каже речник МВС у Київській області Микола Жукович. Утім, на питання, чи перебував за кермом Ferrari Олександр Янукович, відповідає неохоче: "В нас... Я не розголошую таких даних і не знаю, хто там знаходився. Це знає тільки слідство".

Журналістам вдалося дізнатися, що власник Ferrari Italia народився у Білорусі. Щонайменше 15 років мешкає в Україні. Працює у банку "Національні інвестиції". Проводить заможний спосіб життя і, за даними журналістів, володіє десятьма автомобілями.


Зараз ви читаєте новину «Гонщик Че Гевара востаннє змагався з Олександром Вікторовичем Януковичем - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути