понеділок, 24 вересня 2012 11:33

Даішники нічого не можуть вдіяти з нічними гонщиками - у них є гроші і зв'язки

Даішники нічого не можуть вдіяти з нічними гонщиками - у них є гроші і зв'язки
В ДТП розбився чиновник Мінекономрозвитку Сергій Чекашкін. Фото: Магнолія-ТВ

У ніч з суботи на неділю в Києві сталося смертельне ДТП. В результаті нелегальних гонок загинули три людини, серед яких чиновник Мінекономрозвитку Сергій Чекашкін.

Кияни стверджують, що співробітники міліції не можуть нічого зробити з нічним свавіллям на дорогах столиці, тому що в перегонах беруть участь ті, у кого є гроші і зв'язки, пише Сегодня.

"На Боріспільці регулярно ночами проводилися перегони, так званий рол-он, це заїзди сходу, кілометрів з 50-60 і до упору (ну або хто раніше сильно почне відставати). Іноді швидкості перевищували позначку 300 км/год ", - кажуть свідки.

Як можна судити по сторінці одного із загиблих Ярослава Сорокіна, в суботу ввечері проводилися офіційні гонки на автодромі "Чайка". Свідки розповідають, що потім вирішили переміститися вже на трасу. Дмитро, друг загиблих, сказав, що він проти нелегальних перегонів: "Коли ганяють на "Чайці", там все під контролем - люди реєструються, присутні швидка і машина МНС. У нелегальних гонках, які проходять на дорогах, цього всього немає". Однак, за його словами, нелегали збираються два-три рази на тиждень - у четвер, п'ятницю та у вихідні.

"Схема проста. Близько сотні машин збираються на величезній парковці біля супермаркету або на майданчику недалеко від "Батьківщини-матері". Звідти, за вказівками організаторів, відправляються безпосередньо на місце. Бориспільська - найпопулярніша серед гонщиків траса, також їздять біля монетного двору на Троєщині, хоча дорога там залишає бажати кращого. Ще збираються біля Ірпеня. Але це дуже небезпечна розвага, яке часто закінчується великими аваріями. Я вже не кажу про подряпини і биті вікна. В середньому в рік одна-дві людини на нелегальних гонках гинуть", - говорить Дмитро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Начальник з мінекономіки та його пасажир загинули під час нелегальних перегонів по Києву

Гонщики розповідають, що на їх "зльоти" постійно приїжджають співробітники ДАІ. Але, мовляв, зробити нічого не можуть.

"По-перше, гонки можуть ненадовго перервати, мовляв, ми стоїмо, нічого не робимо. А можуть хлопці і скинутися, дати хабар гривень 500, щоб не заважали", - зізнаються учасники перегонів.

У ДАІ Києва кажуть, що нелегальні перегони незаконні і вони всіляко присікають такі заходи.

"Якщо черговий повідомляє, що десь зібралися гонщики, в це місце направляють максимальну кількість патрулів. І поки правопорушення не припинять, співробітники ДАІ з місця не виїжджають", - кажуть у ДАІ.

Зараз ви читаєте новину «Даішники нічого не можуть вдіяти з нічними гонщиками - у них є гроші і зв'язки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

53

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути