четвер, 27 вересня 2018 18:10

Головний підозрюваний у вбивстві "Сармата" зробив гучну заяву

Автор: krapka.club
  Підозрюваний у вбивстві ветерана АТО Віталія «Сармата» Олешка Артем Матюшин визнав свою провину. Він розповів, за що вбив відомого активіста, хто попросив його це зробити і що йому пообіцяли натомість
Підозрюваний у вбивстві ветерана АТО Віталія «Сармата» Олешка Артем Матюшин визнав свою провину. Він розповів, за що вбив відомого активіста, хто попросив його це зробити і що йому пообіцяли натомість

Екс-боєць "Торнадо" Артем Матюшин, головний підозрюваний у вбивстві бердянського активіста та ветерана АТО Віталія Олешка, визнав свою провину.

Він розповів, за що вбив відомого активіста, хто попросив його це зробити і що йому пообіцяли натомість. Каже, що мав лише провчити Олешка, вбивати не збирався, повідомляє krapka.club.

За словами Матюшина, він під час відпочинку з дружиною в Бердянську в готелі "Євро" зустрівся з місцевим підприємцем Михайлом Сигидою. Той попросив провчити "Сармата", простріливши йому сідниці. Мовляв не активіст, а рекетир. Натомість обіцяв гроші на розвиток будь-якого бізнесу.

За версією вбивці, вказівки він отримував по WhatsApp. Саме Михайло передав виконавцю обріз, мисливські патрони і ключі від червоної "Таврії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вдова "Сармата" заявила про погрози

Стрілець знав про розклад дня своєї жертви.

"Вбивство сталося, коли Віталій Олешко повернувся з міськради. Він вийшов з автомобіля в супроводі трьох чоловіків. Я вийшов з авто, по дорозі витягнув заряджений двома патронами обріз. В цей час "Сармат" увійшов у двір в супроводі одного з чоловіків. Я рушив слідом, прицілився в спину (трохи нижче пояса) і вистрілив. Потерпілий впав на землю, а я пішов до "Таврії". Чув, що мені в спину намагалися стріляти, - прозвучало п'ять-шість пострілів. Потім повернувся туди, де брав машину. У салоні протер ганчіркою поверхні, до яких торкався, щоб стерти сліди. Протер обріз і пішов до готелю. Через 30 хвилин ми вже їхали в бік Дніпра. Перед виїздом я подзвонив Михайлу і сказав, що його прохання виконав. Але по дорозі в Дніпро нас затримали співробітники поліції", - розповів Матюшин.

Автор: Страна
  Замовник попросив провчити «Сармата», простріливши йому сідниці. Мовляв не активіст, а рекетир.    Натомість обіцяв гроші на розвиток будь-якого бізнесу
Замовник попросив провчити «Сармата», простріливши йому сідниці. Мовляв не активіст, а рекетир. Натомість обіцяв гроші на розвиток будь-якого бізнесу

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Побратими "Сармата" проводять власне розслідування його вбивства

За словами близького оточення "Сармата", зізнання Матюшина схоже на спробу відвести слідство в іншу сторону. Друзі Віталія Олешка, які проводили з ним багато часу, кажуть, у "Сармата" не було ніяких контактів з Сигидою. Вони навіть не були знайомі і не мали ніяких конфліктів.

Заарештований Сигида – не головний замовник, каже перший заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброськін, передає "Сегодня".

"Ми затримали чотирьох осіб відразу після скоєння злочину, по гарячих слідах. Потім було затримано ще четверо. Один із організаторів під вартою. Але він не головний, це не кінець. В цій схемі є ще люди, яких ми розшукуємо і які обов'язково будуть за гратами. В основі злочину - і політика, і економіка ", - сказав Аброськін.

31 липня на Східному проспекті, 157, у Бердянську на Запоріжжі з мисливської рушниці застрелили 43-річного Віталія Олешка. Він — ветеран АТО та громадський активіст. Убивство сталося у дворі його будинку-готелю. Воював у складі добровольчого батальйону "Донбас". Пройшов Іловайський котел та шість місяців полону бойовиків. У Бердянську власний будинок біля моря переобладнав під готель. Після повернення з полону займався громадською діяльністю. Виступав проти проросійських чиновників у місті, заявляв про бездіяльність СБУ й поліції, комунальних служб. Друзі Віталія Олешка кажуть, що той отримував погрози від місцевих чиновників.

Зараз ви читаєте новину «Головний підозрюваний у вбивстві "Сармата" зробив гучну заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути