пʼятниця, 31 серпня 2018 10:01

Ветерана АТО застрелили у власному дворі

Ветерана АТО застрелили у власному дворі
31 липня на Східному проспекті, 157, у Бердянську на Запоріжжі з мисливської рушниці застрелили 43-річного Віталія Олешка. Фото - Бердянск 24

Місяць тому, 31 липня на Східному проспекті, 157, у Бердянську на Запоріжжі з мисливської рушниці застрелили 43-річного Віталія Олешка. Він — ветеран АТО та громадський активіст. Убивство сталося у дворі його будинку-готелю.

"Зі спини підійшов якийсь бородатий мужик і вистрілив два рази у Віталія. Сів в червону машину і поїхав. Все сталося у мене і його дружини на очах. Ми знаходилися неподалік, - розповідав тоді товариш Андрій Маджаров.

Олешко родом із Артемівська, нині це місто Бахмут Донецької області. У Бердянськ переїхав 1998-го. Займався там пивним бізнесом — був представником донецького пивного заводу "Сармат". Мав такий позивний на війні.

Воював у складі добровольчого батальйону "Донбас". Пройшов Іловайський котел та шість місяців полону бойовиків. У Бердянську власний будинок біля моря переобладнав під готель. Після повернення з полону займався громадською діяльністю. Виступав проти проросійських чиновників у місті, заявляв про бездіяльність СБУ й поліції, комунальних служб.
Друзі Віталія Олешка кажуть, що той отримував погрози від місцевих чиновників.

У вбивстві Олешка підозрюють Артема Матюшина та його спільників – Миколу Ломаку, Олександра Обухова й Максима Володимиркова. Усім чотирьом Бердянський міськрайонний суд обрав запобіжний захід - тримання під вартою протягом 60 діб без права на заставу. Усі свою провину заперечують. Кажуть, у місто приїжджали відпочити. Тримання під вартою оскаржували, проте апеляційний суд залишив рішення попередньої інстанції.

Мотив убивства – підприємницька діяльність, за версією слідства. Проте друзі кажуть, що Олешко останнім часом бізнесом не займався.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вдова "Сармата" заявила про погрози

"Основна версія - конкуренція. У "Сарматі" побачили конкурента, тому що за півроку активної діяльності своїми прямими включеннями він показав багато фінансових махінацій і кримінальних злочинів влади. Зараз щодо кожного з 600 стрімів ведеться розслідування. Так що версія №1 - це конкуренція за те, щоб потрапити до Верховної Ради. Пономарьов (Пономарьов Олександр Сергійович, народний депутат України VII - VIII скликань, - Gazeta.ua) - реально не дуже психічно здорова людина, і Віталік бив по його гордині", - говорить Маджаров.

Поховали Віталія Олешка 2 серпня у Бердянську. У нього залишилися дружина та неповнолітня дочка.

Побратими вбитого у Бердянську на Запоріжжі ветерана АТО та активіста Віталія Олешка з позивним "Сармат" ведуть власне розслідування. Підозрюють, що до злочину можуть бути причетні місцеві чиновники. Також уже з'ясували, що сліди замовного вбивства ведуть до Києва.

Зараз ви читаєте новину «Ветерана АТО застрелили у власному дворі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути