четвер, 11 серпня 2022 21:01

Головні новини дня: обстріли ЗАЕС і "бавовна" в Білорусі

Головні новини дня: обстріли ЗАЕС і "бавовна" в Білорусі
На ЗАЕС є небезпека ядерної катастрофи. Фото: eastnews.ua

Gazeta.ua нагадує головні новини четверга, 11 серпня.

Адміністрація президента країни-агресорки Російської Федерації Володимира Путіна погодила створення нової структури, афільованої з російськими спецслужбами. Її головним завданням стане інформаційна "акція" на дискредитацію президента України Володимира Зеленського в країнах Західної Європи. Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "А в Росії лише біляші" – мережі відреагували на відкриття McDonald's

Російські окупанти продовжують обстрілювати Запорізьку атомну електростанцію. Загарбники знову поцілили на територію АЕС, влучивши неподалік від першого енергоблока. Росіяни пошкодили помпову станцію господарсько-побутових стоків. Поблизу зафіксовано рясне задимлення.

У Білорусі в ніч на 11 серпня чутно звуки вибухів і видно спалахи на аеродромі "Зябровка". З 00:30 11 серпня на військовому об'єкті було не менш як вісім спалахів. Влада Білорусі підтвердила "бавовну" на аеродромі, заявивши, що під час контрольного пробігу однієї з одиниць техніки після проведеної заміни двигуна сталося її займання. Але в коментарі міноборони Білорусі значився не той час, коли насправді були спалахи.

Біля Нової Кам'янки на Херсонщині впали металеві електроопори, що ведуть від Запорізької атомної електростанції до Криму. Ними окупанти збиралися красти українську електроенергію із захопленої Запорізької АЕС

Вночі 11 серпня ворог знову завдав удару по Харкову. Пошкоджено офісну будівлю, в багатоквартирному будинку вибито вікна. Близько 4:30 російський боєприпас влучив у двір житлового будинку. В області поранення отримала 76-річна жінка, її стан середній.

Зараз ви читаєте новину «Головні новини дня: обстріли ЗАЕС і "бавовна" в Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути