середа, 09 жовтня 2013 12:36

Глава Greenpeace запропонував Путіну себе замість заарештованих екологів

Глава Greenpeace запропонував Путіну себе замість заарештованих екологів
Фото: lenta.ru

У середу, 9 жовтня, голова міжнародної екологічної організації Greenpeace направив лист президентові РФ Володимиру Путіну, в якому заявив, що він готовий приїхати до Росії і запропонувати себе російській владі в якості гаранта, щоб домогтися виходу з СІЗО під заставу екологів з криголама Arctic Sunrise.

Як повідомляє агентство Reuters, Кумі Найду, який у себе на батьківщині в ПАР неодноразово піддавався арештам за боротьбу проти апартеїду, заявив, що він готовий переїхати до Росії на період розгляду у справі Arctic Sunrise і "запропонувати себе як гаранта за хорошу поведінку активістів Greenpeace, якщо вони будуть випущені під заставу".

При цьому глава організації підкреслив, що ні він, ні заарештовані активісти не вважають себе порушниками закону.

У своєму листі Найду просить про термінову зустріч з Путіним.

Найду зазначив, що він готовий розділити долю активістів Greenpeace, яким загрожує до 15 років позбавлення волі за статтею про піратство за спробу провести протест проти видобутку нафти в Арктиці. "Ви знаєте, що піратства, в якому звинувачують цих людей, насправді не було", - підкреслює глава "Грінпіс" в листі главі російської держави.

Тим часом, в Росії капітану судна Arctic Sunrise Пітеру Вілкоксу пред'явлено ще одне звинувачення. Як заявили в ФСБ, він притягнутий до адміністративної відповідальності за непокору береговій охороні Росії.

Зараз ви читаєте новину «Глава Greenpeace запропонував Путіну себе замість заарештованих екологів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути