понеділок, 19 листопада 2012 17:21

Герою скандального фільму про копанки його ж битою зламали щелепи
7

Сусідка Юри Валентина Малкіна зловживала алкоголем
Фото: Фото Тетяни Заровної
На цій вулиці добивали хлопця
Хлопець показував сімейні фотографії
Сусідка Валентина Малкіна
Хлопця починали бити в хаті

Напередодні дня парламентських виборів в місті Сніжне скалічили героя скандального документального фільму "Шахта № 8".

Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів сам Юра Сіканов, який зараз проходить лікування у щелепно-лицевій хірургії Макіївської рудникової лікарні.

На 19-річного Юру Сіканова, за його словами, напали двоє його сусідів. Юру били по обличчю його ж битою, яку друзі подарували хлопцеві на його повноліття.

Зараз Юрі Сіканову зробили дві операції. Готують до третьої. У хлопця переломи суглобових відростків нижньої щелепи, необхідно встановити металеві пластини. На перші операції Юрі допомогли зібрати гроші його друзі.

На третю операцію потрібно ще 10 тисяч гривень - це тільки вартість пластин. Поки ж Юра може їсти виключно рідку їжу через трубочку.

"Того вечора я прийшов додому, ліг спати, і тут до мене ввалилися п'яні сусіди - два Володимира Малкін, батько і син, - насилу розповів Юра по телефону. - Взяли у мене в хаті мою биту і нею ж мене почали лупити. Розбили вікно, розтрощили меблі. Вони давно мене не люблять. Ще після того як наш вітчим, який тепер сидить, обікрав їх. Обидва ці Малкіни як у нас в селищі кажуть "синяки" - тобто, алкоголіки. Починали бити у мене вдома, я вибіг - вони наздогнали за двором. І там так вдарили по щелепі, що я втратив свідомість.

За фактом нанесення хлопцю тілесних ушкоджень порушено кримінальну справу. Але, як сказав начальник міліції м. Сніжне Юрій Чернуха, в числі підозрюваних тільки одна людина і вона не заарештована. Справу порушили за ч. 1 ст. 122 - "Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження" (що карається виправними роботами, обмеженням волі або позбавленням волі на строк до 3 років). При тому, що якщо шрами на обличчі залишаться на все життя, законом це розглядається як тяжкі тілесні ушкодження.

"Ми включилися в роботу відразу ж, встановлено одну підозрювану особу, і вона знаходиться на підписці про невиїзд, - розповів Юрій Чернуха. - Ось коли Сіканов поправиться, можна буде зробити експертизи та очні ставки. Якщо експертиза покаже, що отримані тяжкі ушкодження, тоді перекваліфікуємо на ст. 121 ("Умисні тяжкі тілесні ушкодження" - від 5 - 8 років колонії), тоді затримаємо підозрюваного.

Цікаво, що сусіди Малкіни через кілька днів після випадку з Юрою теж зняли побої. У них зафікісіровані синці. Малкіни запевняють, що Юра сам їх зустрів з битою біля своєї хвіртки і затіяв бійку. Провокуючи сусідів, мовляв, обзивав їх матом.

Про Малкіна в селищі Шахта № 8 відгукуються погано. Зокрема - кажуть, що синові раніше вже зійшло з рук напад на людину з молотком. Кореспондент Gazeta.ua бачив сусідку Юри Валентину Малкіну і її чоловіка - навесні, коли готувався репортаж про місто Сніжне. Подружжя з ранку були п'яні і справляли враження неблагополучних людей.

Тим не менш, за словами Володимира Малкіна-старшого 28 жовтня (наступного дня після побиття Юри Сіканова) цей чоловік працював членом дільничної виборчої комісії, як представник КПУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головного героя фільму "Шахта "№ 8" так побили битами, що той потрапив у важкому стані до лікарні

"Шахту № 8" естонського режисера Маріанни Каат показали поза конкурсом на торішньому київському фестивалі документального кіно Docudays, незважаючи на заборону його демонстрації в Україні. Юра Сіканов - головний герой цього фільму, тема якого - каторжна дитяча праця в "копанках". Він відмовився від пропозицій виїхати заради того, щоб залишитися зі своєю матір'ю.

"Поїхати не можу - не можу кинути маму, вона тут пропаде без мене, - і зараз говорить Юра. - На хорошу роботу мене в Сніжному теж не хочуть брати - бояться журналістів. Запропонували піти учнем на завод, але хіба проживеш на їх зарплату - 1300 гривень? Тому ходжу по шабашку".

Де саме працював Юра до трагедії він не зізнається. Клянеться, що вже не на нелегальних "копанках". Юра Сіканов продовжує жити з п'яницею матір'ю, яку позбавили батьківських прав. Старша сестра хлопця зараз на заробітках у Києві, а молодша - в дитячому будинку.

Зараз ви читаєте новину «Герою скандального фільму про копанки його ж битою зламали щелепи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

75

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути