Ексклюзиви
субота, 23 вересня 2023 19:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив про успіхи ЗСУ в районі Вербового Запорізької області: головне зі зведення

Генштаб повідомив про успіхи ЗСУ в районі Вербового Запорізької області: головне зі зведення
Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку. Фото: Генштаб

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби відбулось 15 бойових зіткнень, повідомив ввечері 23 вересня Генштаб ЗСУ.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, чотири – по зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділами ракетних військ уражено один район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, один зенітно-ракетний комплекс, п'ять артилерійських засобів та одна радіолокаційна станція противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрнаступ ЗСУ буде продовжуватись і взимку – Тарнавський

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує обстріли населених пунктів з території РФ.

На Лиманському напрямку Сили оборони успішно відбили атаку противника в районі Білогорівки Луганської області.

На Бахмутському напрямку противник намагався відновити втрачене положення в районі Кліщіївки Донецької області, але успіху не мав.

На Авдіївському напрямку Сили оборони успішно тримають оборону на зайнятих рубежах.

На Мар'їнському напрямку протягом доби наші захисники успішно відбили дев'ять атак ворога в районах Мар'їнки та Побєди Донецької області.

На Запорізькому напрямку Сили оборони продовжують наступальну операцію. Зокрема, в районі Вербового Запорізької області витісняють противника із займаних позицій, закріпляються на зайнятих рубежах.

На Куп'янському, Шахтарському, Херсонському напрямках ворог обстріляв ряд населених пунктів.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

Російська Федерація завдала чергового удару по Україні дронами-камікадзе типу Shahed-136/131. В результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних сил у взаємодії із ППО інших складових Сил оборони було знищено 14 із 15 дронів.

Ворог завдав п'ять ракетних та 44 авіаційних ударів, здійснив 22 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

"Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура", – йдеться у повідомленні.

Українські війська прорвали оборону у Вербовому Запорізької області.

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський повідомив про це в інтерв'ю CNN

Він прогнозує більший прорив у майбутньому.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив про успіхи ЗСУ в районі Вербового Запорізької області: головне зі зведення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути