Ексклюзиви
пʼятниця, 21 липня 2023 07:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив про бої на основних напрямках фронту

Генштаб повідомив про бої на основних напрямках фронту
Українські захисники стримують російські атаки на деяких напрямках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські загарбники й надалі зосереджують основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Протягом минулої доби там відбулось 32 бойових зіткнення. Про це вранці 21 липня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Незмінною поки залишається ситуація на Волинському та Поліському напрямках. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Загарбники зберігають військову присутність. Завдали авіаційних ударів в районах Семенівки, Новгород-Сіверського Чернігівської області. А також біля Грабовського Сумської області та міста Суми. Ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 25 населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

Куп'янський напрямок

Українські військові стійко тримають оборону, успішно відбили атаки противника південно-західніше Масютівки, що на Харківщині. Ворог з артилерії та мінометів обстріляв дев'ять населених пунктів Харківщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки ракет і дронів Росія за добу випустила по Україні: Генштаб оновив дані

Лиманський напрямок

Під артилерійськими обстрілами противника були населені пункти Невське, Білогорівка Луганської області. А також Торське, Верхньокам'янське, Спірне, Берестове, Кислівка і Роздолівка Донецької області.

Бахмутський напрямок

Під щільним вогнем артилерії противника, українські захисники успішно відбили атаки противника на південно-західній околиці Кліщіївки. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів.

Авдіївський напрямок

Російські загарбники били з авіації та артилерії. Однак, українські захисники успішно відбили атаки російських військ в районі Невельського. Противник завдав авіаційних ударів в районах Сєверного та Авдіївки. У той же час, здійснив артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів.

Мар'їнський напрямок

Українські воїни продовжують стримувати наступ російських військ в районах Новомихайлівки та Мар'їнки Донецької області. Противник завдав авіаційних ударів біля Олександрополя та Новомихайлівки. Здійснив обстріли понад 15 населених пунктів.

Шахтарський напрямок

Противник завдав авіаційних ударів в районах Золотої Ниви, Вугледара, Сторожового, Макарівки, Благодатного та здійснив обстріли населених пунктів Велика Новосілка, Вугледар, Водяне, Благодатне та Одрадне Донецької області.

Запорізький та Херсонський напрямки

Російські загарбники зосереджують основні зусилля на недопущенні подальшого просування українських військ. Ворог здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення у районі північніше Приютного Запорізької області. Росія завдала авіаційних ударів в районах Малої Токмачки, Новоданилівки, Єгорівки, П'тихаток Запорізької області, а також Козацького Херсонської області. Під ворожими артилерійськими ударами були понад 30 населених пунктів. Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника та здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

На Донбасі Збройні сили України ведуть бої біля Курдюмівки на Бахмутському напрямку. Сили оборони продовжують вести наступальні дії північніше та південніше міста-фортеці, заявив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов.

Наразі створені всі умови для того, щоб повернути місто-фортецю Бахмут на Донбасі під контроль України. Водночас невідомо, скільки часу на це піде в Збройних сил, заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив про бої на основних напрямках фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути