Ексклюзиви
четвер, 20 липня 2023 10:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Сили оборони мають всі умови, щоб повернути Бахмут

Сили оборони мають всі умови, щоб повернути Бахмут
Відповідаючи на питання, скільки часу займе відвоювання Бахмуту, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський сказав, що не знає. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Наразі створені всі умови для того, щоб повернути місто-фортецю Бахмут на Донбасі під контроль України.

Водночас невідомо, скільки часу на це піде в Збройних сил, заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський в інтерв'ю ВВС.

"На цей час створені всі умови для того, аби нам повернути це місто, але з меншими у десятки разів втратами, ніж у росіян. Тому що взагалі розташування військ РФ на даний час нагадує такий лук, який сконцентрований в Бахмуті. Вони перебувають у такому напівоточенні. І цим просто не можна не скористатися. Я буду намагатися все зробити якомога швидше", – сказав він.

Бахмут – це центр зосередження основних напрямків і доріг на східному фронті.

"Ну, наприклад, через Бахмут іде дорога з Дебальцевого, дорога з Сіверська, дорога з Горлівки, дорога з Костянтинівки і дорога зі Слов'янська. Тобто це центр, де сходяться всі ті шляхи. Використовуючи розвинуту мережу доріг російські війська можуть наступати в щонайменше в трьох таких операційних напрямках", – пояснив Сирський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ISW пояснили, чому ворог відступає під Бахмутом

Місцевість навколо Бахмута є зосередженням різного роду панівних висот, які дозволяють контролювати велику частину місцевості навколо, зокрема й на підступах до міста.

"Це підвищує його роль як плацдарму для подальших наступальних дій. Буквально за три кілометри за Бахмутом розпочинається наступне місто Часів Яр. І тут нам дуже важливо зупинити ворога в Бахмуті, який там перебуває в низині. І я вважаю, що це була велика помилка ПВК "Вагнер", коли вони повністю залізли в Бахмут, зазнавши, можна сказати, шалених втрат в особовому складі. Фактично вони втратили боєздатність", – додав він.

Збройні сили України на фронті продовжують контрнаступ одразу на кількох напрямках. На підступах до Бахмута Донецької області ЗСУ змусили російські сили відступити з позицій на північний схід від Оріхово-Василівки. Ситуація в Харківській та Луганській областях лишається складною, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Бої на Донбасі тривають.

Зараз ви читаєте новину «Сили оборони мають всі умови, щоб повернути Бахмут». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути