Ексклюзиви
пʼятниця, 21 липня 2023 06:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Скільки ракет і дронів Росія за добу випустила по Україні: Генштаб оновив дані

Скільки ракет і дронів Росія за добу випустила по Україні: Генштаб оновив дані
Росія минулої доби масовано вдарила ракетами по Україні. Фото: lb.ua

Загалом минулої доби російські окупанти випустили по Україні три крилатих ракети морського базування "Калібр", п'ять крилатих ракет наземного базування "Іскандер-К".

Застосували також чотири крилаті ракет Х-22, сім ракет "Онікс" та 19 ударних БпЛА типу Shahed. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Українська протиповітряна оборона знищила дві крилаті ракети "Калібр", три ракети наземного базування "Іскандер-К" та 13 ударних дронів Shahed.

Окрім того, росіяни завдали 49 авіаційних ударів та здійснили 72 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В РФ цинічно відзвітувались про нічний смертельний обстріл Миколаєва та Одеси

"Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є постраждалі серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали промислові об'єкти, житлові будинки та інша інфраструктура. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається дуже високою", ‒ йдеться у повідомленні.

У той же час авіація Сил оборони України за минулу добу завдала вісьмох ударів по районах зосередження особового складу ворога. Українські захисники знищили один розвідувальний БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 10 артилерійських засобів противника на вогневих позиціях, два засоби протиповітряної оборони, а також дві станції радіоелектронної боротьби та ще чотири важливих об'єкти ворога.

Вночі 20 липня окупанти атакували південні регіони України, зокрема, Одесу та Миколаїв, випустивши 19 крилатих ракет і 19 дронів-камікадзе. У результаті нічної атаки росіян в Одесі загинув хлопець 2002 року народження, в Миколаєві також повідомляють про одного загиблого чоловіка. Також окупанти пошкодили будівлю генерального консульства Китаю в центрі Одеси.

Протиповітряна оборона знищила 18 повітряних цілей із 38, які російські окупанти запустили по Україні.

Зараз ви читаєте новину «Скільки ракет і дронів Росія за добу випустила по Україні: Генштаб оновив дані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути