понеділок, 02 травня 2022 08:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Генерал РФ Герасимов був в окупованих районах України, але виїхав до атаки - ЗМІ

Генерал РФ Герасимов був в окупованих районах України, але виїхав до атаки - ЗМІ
Генерал Валерій Герасимов. Фото: Міноборони РФ

Найбільш високопоставлений російський військовий, начальник Генерального штабу РФ генерал Валерій Герасимов відвідав передові позиції російських окупаційних військ в Україні.

Візит відбувся наприкінці минулого тижня. Про це повідомляє The New York Times з посиланням на дані української та американської розвідок.

"Українська сторона дізналася про візит, але не встигла спіймати Герасимова. Коли українські сили відкрили вогонь по одній з позицій, відвіданих Герасимовим в школі №12 у контрольованому Росією місті Ізюм в суботу увечері, генерал вже повернувся до Росії", - йдеться у матеріалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни наступають на двох напрямках від Ізюма - Генштаб

Хоча ліквідувати самого Герасимова не вдалося, українські війська знищили близько 200 російських військових, в тому числі щонайменше одного генерала.

У виданні звернули увагу, що візит на фронт такого високопоставленого військового керівника є рідкістю.

"Він відбувся на тлі того, що Західні військові аналітики називають дедалі більшим безладом у російських силах. Навіть із суттєво полегшеними завданнями, російська армія продовжує страждати від логістичних проблем та поганої координації всередині підрозділів, стикаючись із затятим спротивом українців", - стверджує NYT.

На переконання американських розвідників, Герасимов відвідав фронт саме задля розв'язання цих проблем.

"Наше робоче припущення, що він був там розуміючи, що їм поки не вдалося здолати усі свої проблеми", - розповів поінформований співрозмовник NYT в урядових колах США.

Раніше зазначалося, що Герасимов поранений на території України. Він зазнав осколкового поранення правої гомілки без перелому кістки. Про це повідомив український політик Арсен Аваков. Проте ЗМІ спростовували цю інформацію. Пізніше стало відомо, що в аеропорту російського Бєлгорода помітили три транспортні літаки Ту-154 Міноборони РФ. В один з них сів начальник Генштабу РФ Валерій Герасимов, який прибув з українського Ізюма.

Зараз ви читаєте новину «Генерал РФ Герасимов був в окупованих районах України, але виїхав до атаки - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути