понеділок, 02 травня 2022 07:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни наступають на двох напрямках від Ізюма - Генштаб

Росіяни наступають на двох напрямках від Ізюма - Генштаб
Основні зусилля ворог зосереджував на взятті під повний контроль Рубіжного та підготовці до наступу на Сіверськодонецьк. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Слобожанському напрямку угруповання російських окупантів продовжує обстріли Харкова, Уди і Прудянки.

На Ізюмському напрямку тривають наступальні дії ворога на двох напрямках, повідомив 2 травня Генеральний штаб Збройних сил України.

"Ворог продовжував обстріли військ у напрямках Ізюм - Барвінкове та Ізюм - Слов'янськ. На Донецькому напрямку угруповання окупаційних військ веде наступальні дії практично вздовж всієї лінії зіткнення", - йдеться у повідомленні.

На Лиманському напрямку окупанти обстрілювали українські підрозділи на рубежі Лиман - Сіверськ з метою витіснення їх із займаних позицій та створення умов для наступу на Слов'янськ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб оновив дані про втрати російських загарбників в Україні

На Сіверськодонецькому напрямку основні зусилля ворог зосереджував на взятті під повний контроль Рубіжного та підготовці до наступу на Сіверськодонецьк.

"На Попаснянському напрямку противник намагався покращити тактичне положення в районі Попасної. Росіяни посилили війська за рахунок переміщення з Маріупольського напрямку однієї батальйонної тактичної групи", - звітує Генштаб.

З метою нарощення системи протиповітряної оборони ворог розгорнув додаткові зенітно-ракетні комплекси на тимчасово зайнятих та тимчасово окупованих територіях Луганської та Запорізької областей.

1 травня на території Донецької та Луганської областей українські захисники відбили 10 атак російських окупантів. Ворог зазнає значних втрат, особливо в артилерії та на суходолі.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни наступають на двох напрямках від Ізюма - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути