Ексклюзиви
понеділок, 12 березня 2007 08:20

Газета "Комерсант" виявила у Луценка ізраїльський паспорт

Видання "Комерсант" cтверджує, що має копію відповіді міністерства внутрішніх справ Ізраїлю на запит Генпрокуратури України з приводу наявності ізраїльського громадянства у Юрія Луценко.

За інформацією "Комерсанта", документ виданий 7 лютого цього року філіалом управління реєстрації громадян МВС в Тель-Авів-Яффо. У ньому вказано, що уродженець України Юрій Луценко є громадянином Ізраїлю (номер посвідчення особи 3137864066) і зареєстрований в Тель-Авів-Яффо за адресою вулиця Герцль, 6. Також вказана дата репатріації до Ізраїлю - 22 липня 1999 року.

Сам Луценко називає дані, викладені в документі неправдивими.

Ізраїльські закони забороняють давати яку-небудь інформацію про громадян країни без ухвали суду або наявності запиту, пов"язаного з розслідуванням кримінальної справи. В даному випадку йдеться про кримінальну справу, порушену Генпрокуратурою відносно Луценко ще в минулому році

За словами заступника генпрокурора Рената Кузьміна, слідство отримало зі своїх джерел інформацію про те, що Луценко нібито репатріював до Ізраїлю. Для перевірки отриманих даних відповідні запити були направлені по трьом офіційним каналам.

Один був складений на ім"я надзвичайного і повноважного посла Ізраїлю в Україні Наомі Бен-Амі, другий, - на ім"я в.о. міністра закордонних справ Володимира Огризко і третій - на ім"я глави Національного центрального бюро Інтерполу в Україні Ростислава Вергелеса.

"Ми отримали офіційну відповідь і тепер проводимо додаткову перевірку, щоб уникнути можливих помилок", - повідомив Кузьмін.

Самого Луценко слідство намагається допитати вже декілька днів, проте замість нього в прокуратуру приходить адвокат, який кожного разу заявляє, що Луценко у від"їзді.

У секретаріаті президента України відсутність Луценка спочатку пояснювали слідству тим, що він знаходиться у відпустці за свій рахунок, а потім - його звільненням з посади радника президента. За словами керівника прес-служби "Народної самооборони" Інни Кисіль, повістку із запрошенням на допит в прокуратуру Луценку не вручали.

Інформація про нібито ізраїльське громадянство Юрія Луценка з"являється не вперше. 9 лютого 2006 року, незадовго до виборів у Верховну раду, копія документа, схожого на нинішній, була розміщена на сайті Livejournal.com користувачем neformat. Тоді документ виявився грубою підробкою - помилки були допущені навіть в назві відомства, яке нібито його видало. Вже 13 лютого Юрій Луценко в одному з інтерв"ю назвав появу підробки "примітивним чорним піаром опонентів", і його заява ніким не спростовувалася.

Цього разу лідер "Народної самооборони" також упевнений, що його намагаються дискредитувати.




Зараз ви читаєте новину «Газета "Комерсант" виявила у Луценка ізраїльський паспорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути