середа, 21 березня 2012 12:48

Французи не можуть ніяк знешкодити озброєного терориста

Терорист, блокований поліцією в житловому будинку в Тулузі, пообіцяв протягом дня скласти зброю.

24-річний виходець з Алжиру з французьким громадянством підозрюється в серії нападів на військових, а також на єврейську школу в Тулузі. Переговори з ним тривають з раннього ранку середи. Agence France-Presse повідомляє ім'я підозрюваного - Мохаммед Мера (Mohammed Merah).

Ця людина оголосила себе бойовиком "Аль-Каїди". В ході переговорів з владою він назвав напад на єврейську школу помстою за загибель палестинських дітей у конфлікті з Ізраїлем, а також за військову присутність Франції в мусульманських країнах.

Час від часу біля будинку, який знаходиться в облозі, чутні постріли. У перестрілці з Мерою постраждали вже троє поліцейських. До теперішнього моменту на руках у злочинця залишаються автомат Калашникова і пістолет-кулемет "Узі". Також у Мери був пістолет, але він викинув його з вікна в обмін на засоби зв'язку. Вранці очевидці повідомили про гучний вибух в районі подій - як з'ясувало AFP, це поліція підірвала машину, що заблокував доступ до будівлі.

У середу французька поліція заарештувала брата Мери, якого підозрюється в причетності до злочинів. Матір злочинця привезли до будинку з терористом в Тулузі, однак вона відмовилася вести переговори.

Як повідомлялось раніше, у результаті збройного нападу на єврейську школу в Тулузі 19 березня загинули троє дітей і рабин. Незадовго до цього зі зброї того ж калібру були застрелені троє військовослужбовців арабського походження в Тулузі і Монтобані. У всіх випадках злочинець діяв, пересуваючись на скутері.

Зараз ви читаєте новину «Французи не можуть ніяк знешкодити озброєного терориста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути