середа, 26 червня 2019 09:45

Фірташу загрожує понад 80 років ув'язнення у США

Фірташу загрожує понад 80 років ув'язнення у США
Дмитро Фірташ. Фото: voanews

Українського олігарха Дмитра Фірташа звинувачують у змові з метою підкупу чиновників в Індії для видобутку титану, що використовується в реактивних двигунах. Сума ймовірного хабаря — $18,5 млн.

2014-го за вимогою Сполучених Штатів затримали в Австрії. Розгляд про екстрадицію тривав 5 років — 25 червня Верховний суд Австрії відхилив апеляцію та дозволив екстрадувати бізнесмена у Сполучені Штати.

"Якщо його екстрадують у США - йому загрожуватиме понад 80 років в'язниці з конфіскацією майна. Але Сполучені Штати можуть змінити обвинувачення, якщо Фірташ погодиться на співпрацю", - повідомив американський юрист, партнер юридичної фірми Arnall Golden Gregory LLP Джин Берд.

"Фірташ добре розуміється з фінансовими угодами, в яких залучені топ-політики різних країн, у тому числі України та Росії. Можливо, він має інформацію, яка може зацікавити Сполучені Штати. Для нього завжди є можливість співпрацювати й укласти угоду про визнання провини, — де він надасть цю інформацію в обмін на зміну обвинувачень", - заявив юрист.

Слухання суду будуть відбуватись у штаті Іллінойс. У разі фінального рішення про екстрадицію українського олігарха можуть доставити в США вже на початку липня.

"Увесь процес може тривати роками. Якщо ви поглянете на випадок Лазаренка, пройшли роки, поки його справа перейшла від початкової стадії до вироку суду. Але все може бути і швидше — залежить, який захист оберуть адвокати Фірташа. Проте, малоймовірно, що його залишать на волі. Швидше за все, прокурори вимагатимуть арешту. Вони наполягатимуть, що Фірташ — іноземний громадянин, і може втекти від правосуддя", — каже Джин Берд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокати Фірташа прокоментували рішення суду

Верховний суд Австрії затвердив екстрадицію українського олігарха Дмитра Фірташа у США. Остаточне рішення приймає міністр юстиції.

Зараз ви читаєте новину «Фірташу загрожує понад 80 років ув'язнення у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути