Ексклюзиви
вівторок, 20 листопада 2012 11:36

Фанат Брейвіка з Польщі намагався підірвати сейм і президента

Фанат Брейвіка з Польщі намагався підірвати сейм і президента
Чоловік зумів зробити професійні вибухові пристрої. Фото: bezformata.ru

Польські правоохоронці затримали чоловіка, котрий планував замах на конституційні органи влади Польщі, повідомила у вівторок, 20 листопада, Апеляційна прокуратура у Кракові. Згідно з повідомленням, слідчі порушили відповідну справу 5 листопада цього року, а розслідування проводить агентство внутрішньої безпеки Польщі. Представники прокуратури відзначили, що детальніша інформація в цій справі буде оприлюднена пізніше на спеціальній прес-конференції.

Джерело повідомляє, що "справа є серйозною" а цілю нападника "могли бути, серед інших, сейм Польщі та президент". Затриманий чоловік середнього віку є жителем Кракова з вищою технічною освітою, котрий працював над підготовкою замаху кілька тижнів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За вбивство 77 осіб Брейвіку дали 21 рік в'язниці

За даними станції, він зумів зробити професійні вибухові пристрої, які знайшли в нього дома.

Затриманий чоловік за приклад для себе вибрав норвежця Андерса Брейвіка, котрий у липні 2011 року вбив 77 чоловік, та американських терористів з Оклахома Сіті, жертвами яких в 1995 році стали 168 чоловік. "На даному етапі ми не маємо підстав, аби ставити під сумнів його психічне здоров'я. Підозрюваний не погодився на обстеження психологів та психіатрів", - сказав один із слідчих. Він також назвав затриманого типовим представником антидержавних поглядів, зауваживши, що чоловік не пов'язаний із жодною політичною силою.

28 вересня на президента Чехії Вацлава Клауса було скоєно напад з використанням іграшкового пістолета. Під час церемонії відкриття нового поста в місті Храстава до глави держави підійшов 26-річний зловмисник і вистрілив у нього кілька разів пластмасовими кульками.

Зараз ви читаєте новину «Фанат Брейвіка з Польщі намагався підірвати сейм і президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути