пʼятниця, 10 лютого 2023 19:06

Спецтема: Війна Росії проти України

"Є хороші сигнали щодо авіації": Зеленський підбив підсумки поїздок у Лондон, Париж та Брюссель

"Є хороші сигнали щодо авіації": Зеленський підбив підсумки поїздок у Лондон, Париж та Брюссель
Президент України Володимир Зеленський у зверненні підбив підсумки Європейського марафону. Фото: скріншот з відео

У п'ятницю, 10 лютого, президента України Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки.

Це було насичене засідання. Про це глава держави повідомив у традиційному вечірньому зверненні наприкінці 352-го дня війни, передає Gazeta.ua.

"Детально розглянули ситуацію на передовій, зокрема на Донеччині – Бахмутський та інші найгарячіші напрямки. Важкі напрямки. Уже готуємося до нового "Рамштайну" – зокрема й про це говорили. Про нові опції в обороні, які маємо відкрити для України разом із партнерами", – зазначив він.

Глава держави також підбив підсумки поїздок у Лондон, Париж, Брюссель.

"Усюди я говорив цими днями про те, як посилити наших воїнів. Є дуже важливі домовленості, і ми отримали хороші сигнали. Це стосується як далекобійних ракет і танків, так і наступного рівня нашої співпраці – бойової авіації. Я був дуже радий почути й побачити, що наші хлопці в Британії швидко навчаються керувати танками Challenger. Я був дуже радий переконатися, наскільки британці прагнуть, щоб ми перемогли. Все це надихає", – сказав він.

Президент також підбив підсумки зустрічі із президентом Франції Еммануелем Макроном та канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський жорстко висловився щодо росіян на Олімпіаді

"Ми втрьох провели переговори – і це правильна розмова. Розкривати її деталі неправильно, але можна сказати, що ми почули один одного. Франція – Україну, Німеччина – Україну. Партнери почули нашу позицію, наші аргументи. Буде більше підтримки", – пообіцяв президент України.

Розповів Зеленський про засідання Європейської ради.

"Засідання Європейської ради та наш спеціальний формат переговорів після засідання. Переговорів із лідерами ЄС не лише в межах Євроради, а й у межах спеціальних зустрічей, які відбулися після саміту. Загалом я зустрівся з усіма лідерами Євросоюзу", – сказав він.

Зеленський наголосив, що тепер головне завдання – взяти все те, про що ми говорили та домовлялися, і трансформувати в конкретне постачання, у конкретні документи, у конкретні нові лінії співпраці.

"Європейський парламент. Це було не просто моє звернення як президента України, це був символічний момент. Певний ціннісний підсумок шляху, який ми пройшли у відносинах із Євросоюзом. І початок нового етапу. Коли Україна у Європейському парламенті, у Європейській Раді та інших інституціях Євросоюзу вже не гість чи партнер з-поза меж ЄС. Коли Україна стає повноправною частиною Євросоюзу", – зазначив глава держави.

Президент також висловив подяку українському народу.

"Цього тижня я сказав багато слів вдячності нашим союзникам і партнерам – усім, хто нам допомагає. А зараз я хочу сказати слова вдячності вам, українці. Для мене завжди честь представляти Україну, і я пишаюся нашим прекрасним і міцним народом. Ви чули й бачили, як вітають Україну. Це те, що зробили ми всі разом. Це те, як вітають вас", – наголосив він.

Зеленський заявив, що пишається українською сміливістю і незламністю.

"Я пишаюся українською результативністю. Я пишаюся вами всіма, хто воює й працює заради нашої держави! Хто підтримує фронт і державу. Дякую всім вам!", – підкреслив він.

10 лютого президент Володимир Зеленський зустрівся з президентом Польщі Анджеєм Дудою у Жешуві.

Обговорили поточний стан справ на полі бою, актуальні оборонні потреби України, подальше оборонне співробітництво та спільні дипломатичні кроки. Зеленський повідомив про це у Telegram.

Зеленський сказав своєму колезі, що важливо, щоб переговори про вступ України до ЄС стартували вже цьогоріч. Це стало б мотивуючим чинником для українського суспільства та армії, які проходять через важкі випробування.

Зараз ви читаєте новину «"Є хороші сигнали щодо авіації": Зеленський підбив підсумки поїздок у Лондон, Париж та Брюссель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути