середа, 14 вересня 2022 13:40

Ще один конфлікт – на кордоні Таджикистану та Киргизстану сталася перестрілка

Ще один конфлікт – на кордоні Таджикистану та Киргизстану сталася перестрілка
Вранці 14 вересня сталася перестрілка на кордоні Киргизстану та Таджикистану. Фото: azattyk.org

Вранці 14 вересня сталася перестрілка на кордоні Киргизстану та Таджикистану.

За інформацією киргизьких прикордонників, постраждалих в інциденті немає, повідомляє Радіо Азаттик.

Версії обох сторін протилежні. У Киргизстані кажуть, що біля Булак-Баші Баткенської області наряд Прикордонної служби Киргизької Республіки виявив прикордонний наряд Таджикистану, який зайняв "бойові позиції" на неописаній ділянці кордону.

"Прикордонники Таджикистану ігнорували вимоги залишити територію та відкрили вогонь. У відповідь прикордонники ПС ДКНБ КР також застосували зброю. Під час перестрілки таджицька сторона застосувала міномети", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС України відреагувало на загострення конфлікту між Вірменією та Азербайджаном

За версією таджицької сторони, приблизно о 07:15 "прикордонники прикордонного посту "Булакбоші" Баткенського прикордонного загону КР здійснили чотири постріли з міномета у бік прикордонної застави "Кех" прикордонного загону "Ісфара" Республіки Таджикистан. Без жодних причин обстріляли з використанням ПК, АК та іншої вогнепальної зброї".

У Таджикистані кажуть, що вимушені були відкрити вогонь у відповідь. Там також наголошують, що "в цю місцевість Киргизькою Республікою було перекинуто додаткові військові сили та засоби".

Це вже третя стрілянина на кордоні Таджикистану та Киргизстану за останні кілька місяців. 3 червня вона тривала кілька годин, тоді двоє військовослужбовців Киргизької Республіки отримали поранення.

14 червня у Булак-Баші стався черговий інцидент між прикордонниками двох країн. Киргизька сторона тоді повідомила, що жертв та постраждалих серед прикордонників КР немає. А Таджикистан заявив про поранення командира прикордонного посту. Журналістам стало відомо про загибель 26-річного таджицького прикордонника.

Конфлікт між Таджикистаном та Киргизстаном 27 січня 2022 року спалахнув з новою силою, почалася перестрілка між прикордонниками двох країн. Інцидент стався у місцевостях Торт-Кочо та Чир-Добо на киргизько-таджицькому кордоні. Ситуацію на цій ділянці кордону називають напруженою.

У ніч на 13 вересня на кордоні Азербайджану й Вірменії загострилася ситуація. Держави обмінялися обвинуваченнями в провокаціях і обстрілах. Почалися бої.

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян одразу зателефонував президенту Росії Володимиру Путіну. Опісля він скликав Радбез, на засіданні схвалили рішення просити допомоги в Росії та ОДКБ.

Зараз ви читаєте новину «Ще один конфлікт – на кордоні Таджикистану та Киргизстану сталася перестрілка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути