середа, 12 жовтня 2011 16:04

Електрозварювальник загинув під 10 тоннами буряків на Жданівському цукрозаводі
8

Фото: Фото Тетяни Щербатюк

10 жовтня близько 2-ї ночі на Жданівському цукрозаводі Хмельницького району Вінницької області засипало буряками чотирьох робітників. Обірвався накопичувальний бункер під час ремонту бурякорізки. 47-річний електрозварювальник Віктор Білоус із смт. Іванопіль Чуднівського району Житомирської області загинув на місці. Його повністю засипали коренеплоди.

За словами головного інженера заводу Віктора Вернигори, робітники дістали тіло Білоуса самотужки.

"Але було вже пізно. Видно, якраз на нього впав залізний бункер, і він помер від удару по голові. До решти викликали дві швидких допомоги. Двоє були непритомні, коли їх забирали", - сказав він.

24-річний Андрій Тулінов досі знаходиться в реанімації Хмельницької райлікарні.

"Він єдиний не втратив свідомість, розмовляв. Тому його відвезли у палату. На ранок у нього з'явилась температура, забрали до нас. У нього черепно-мозкова травма, набряк та забій мозку, перелом черепа у потиличній частині, синдром довготривалого стиснення м'яких тканин", - зауважив лікар реанімаційного відділення Ігор Мудь.

У 49-річного Сергія Поліщука та 48-річного Олексія Мельника теж черепно-мозкові травми, У Поліщука - забої плеча та ноги, а у Мельника - переломи ноги та ключиці. Обидва знаходяться в травматологічному відділенні.

"Ми зварюванням вирізали частину бурякорізки, де поламався підшипник. Це справа довга, тому що чавун нелегко порізати. В цей момент і обірвався і накопичувач. Більше нічого не пам'ятаю, знепритомнів. Прийшов до тями вже у швидкій. Не гадали, що може таке статися. Ми перевіряємо постійно обладнання. Техніки безпеки теж дотримувались. Все робили правильно. Якби знали, що може таке трапитись, соломку б підстелили", - зауважив Сергій Поліщук.

Нещасний випадок розслідує прокуратура та Держгірпромнагляд.

Віктора Білоуса поховали сьогодні. Всі витрати оплатив цукрозавод, як і лікування травмованих.

Зараз ви читаєте новину «Електрозварювальник загинув під 10 тоннами буряків на Жданівському цукрозаводі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути