четвер, 25 січня 2007 12:30

Єльченко: Я переоцінив рівень моралі й етики Рудьковського

Екс-посол України в Австрії Володимир Єльченко звинувачує міністра транспорту і зв`язку Миколи Рудьковского в неправді. Про це він сказав в інтерв`ю газеті "Дело".

Як відомо, Єльченко був звільнений зі своєї посади за видачу візи туркменським опозиціонерам.

Екс-посол визнає себе винним тільки в занадто великій довірливості до міністрів уряду Януковича.

Як стверджує посол, уся викладена у зверненні президента до прем`єра інформація, із проханням провести розслідування щодо глави Мінтрансу відповідає його відомостям.

Єльченко розповів, що вже спілкувався з керівництвом Секретаріату президента і впевнений, що його зрозуміли.

"Я переоцінив рівень моралі й етики людини, яка мені дзвонила вночі. Маю на увазі міністра Рудьковського. У роботі завжди виходив з того, що якщо спілкуюся з членом Кабінету міністрів, то він, як мінімум, відповідає за те, що говорить", — відзначив Єльченко.

У той же час дипломат погоджується з тим, що зобов`язаний був слідувати інструкції. Тобто спочатку він повинен був одержати офіційне прохання від уряду посприяти в оформленні візи іноземцям, а вже потім діяти.

Але оскільки Рудьковський згадав про візит своїх друзів в Україну тільки о 3 годині ночі (22 грудня 2006 року), за 4 години до їх запланованого прильоту в Україну, то ніякого іншого виходу, крім як видати візи, не було, говорить посол.

При цьому він підтверджує, що на нього здійснювався тиск із боку міністра. У той же час, за його словами, це не були погрози.

Як наслідок, офіційний Ашхабад висловив своє невдоволення діями українського керівництва, яке президент Ющенко розцінив як загрозу двостороннім відносинам, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Єльченко: Я переоцінив рівень моралі й етики Рудьковського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути