вівторок, 27 жовтня 2015 20:19

Дві сотні розлючених бурштинокопачів погрожували міліції сокирами та лопатами

Дві сотні розлючених бурштинокопачів погрожували міліції сокирами та лопатами
Фото: ar.volyn.ua

На Рівненщині розлючені старателі, погрожували працівникам міліції сокирами та лопатами. Про це повідомляє прес-служба УМВС.

Зранку в понеділок, 26 жовтня, у Немовицькому лісництві, що неподалік села Катеринівка Сарненського району, зафіксували натовп із майже двохсот людей, які лопатами незаконно добували бурштин-сирець. Прибувши на місце події, правоохоронці припинили незаконний видобуток каменю, а мешканці найближчих населених пунктів розійшлися.

Проте пізніше ввечері стало відомо про мешканця Катеринівки, який надійшов до районної лікарні із вогнепальним пораненням.

"Пізніше, вже близько 18 години з приймального відділення Сарненської центральної районної лікарні надійшло повідомлення, що із вогнепальним пораненням лівого надпліччя з пошкодженням лівого плечового сплетіння доставлений 43-річний житель с. Катеринівка. Пуля пройшла наскрізь, втім зачепила важливо життєві органи", - розповіли правоохоронці.

Коли слідчо-оперативна група прибула на місце події, в лісі вже збирався натовп. Тоді з обласного центру негайно виїхали майже півсотні спецпризначенців, понад сотня працівників Сарненського та прилеглих райвідділів міліції, а також наряди ДАІ. Надавали допомогу правоохоронцям ще й майже 30 працівників лісової охорони та члени місцевого громадського формування.

"На вечір поблизу с.Катеринівка зібралося понад 2,5 тис. мешканців з навколишніх сіл на майже півтисячах автомобілях. Під час охорони громадського порядку в одного із старателів правоохоронці виявили телескопічну металеву трубку та ніж, схожий на мисливський", - додали у прес-службі.

Зазначається, що наразі ситуація у Сарненському районі контрольована. За порядком спостерігають спецпризначенці та працівники з навколишніх райвідділів міліції.

Кримінальне провадження відкрили проти 250 розлючених старателів, які сокирами та лопатами погрожували правоохоронцям.

"Уже затримано та доставлено до Сарненського райвідділу чотири особи, які займалися незаконним видобутком бурштину, та вилучені знаряддя, за допомогою якого добували каміння. За всіма фактами відкриті кримінальні провадженні та ведуться досудові розслідування", - розповів заступник начальника УМВС України в Рівненській області Віталій Заславський.

Нагадаємо, що на Рівненщині затримали священика, який очолював банду бурштинокопачів.

Зараз ви читаєте новину «Дві сотні розлючених бурштинокопачів погрожували міліції сокирами та лопатами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути