Ексклюзиви
середа, 12 червня 2019 18:23

ДТП з екскурсійним автобусом: у Польщі засудили українського водія

ДТП з екскурсійним автобусом: у Польщі засудили українського водія
42-річного українського водія туристичного автобуса засудили у Польщі до 6,5 років в'язниці за смертельну аварію. Фото - nowiny24.pl

42-річного українського водія туристичного автобуса засудили у Польщі до 6,5 років в'язниці за смертельну аварію. Таке рішення виніс Окружний суд польського Перемишля.

Також його зобов'язали заплатити по 10 тис. злотих (68,5 тис. грн, - Gazeta.ua) 4 постраждалим. Йому заборонено керувати будь-якими транспортними засобами у Польщі терміном на 15 років, передає Польське радіо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Словаччині автобус з українцями потрапив у аварію

Водій свідомо проігнорував попереджувальні знаки і знаки обмеження швидкості, на думку обвинувачення. Як наслідок, автобус на крутому повороті протаранив енергоємний бар'єр, з'їхав з дороги, декілька разів перекинувшись. Перед ДТП він їхав зі швидкістю 70−72 км на год., хоча на тій ділянці дороги встановлено обмеження до 30 км на год.

Захист українського водія планує оскаржити вирок в апеляції.

У своєму останньому слові водій попросив вибачення у постраждалих та їхніх родин. Він сказав, що не винний в тому, що він залишився живий, а жертви — загинули.

У Польщі автобус із українськими туристами зірвався в 30-метрову прірву. Аварія сталася 17 серпня торік приблизно о 23:00 у селі Лещава-Долішня. У салоні були 54 людини. Їхали на екскурсію до австрійського Відня. Чоловік і дві жінки загинули.

Зараз ви читаєте новину «ДТП з екскурсійним автобусом: у Польщі засудили українського водія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути