вівторок, 26 червня 2012 10:23

Донецькі міліціонери за пляшку пива побили і зґвалтували затриманого

Донецькі міліціонери за пляшку пива побили і зґвалтували затриманого
Міліціонери показали палицю, і обіцяли продемонструвати, для чого вона потрібна. Фото: kasparov.ru

Побитий 17 червня в опорному пункті № 5 Петровського райвідділу міліції Донецька Михайло Бєліков, був зґвалтований правоохоронцями міліцейським кийком. Про це родичі потерпілого заявили журналістам в Петровській районній лікарні № 14, де знаходиться на лікуванні Бєліков.

"Як йому жити з цим? І яку моральну травму отримав він як чоловік після всього того, що вони з ним зробили?", - обурюється двоюрідний брат потерпілого Альберт Леонов, пише Остров.

За словами Леонова, правоохоронці затримали Михайла Бєлікова близько чотирьох годин дня в неділю. Він приїхав з роботи на автостанцію "Трудовська", вирішив взяти пива, випити і відправитися додому. До нього підійшли правоохоронці у чорному форменому одязі, не представившись і не пред'явивши документів, сказали, що "пити в громадському місці - не положено". Михайло Бєліков вилив пиво і сказав, що не буде. Тоді йому ззаду завдали удар і стали бити. Наділи наручники, посадили в машину і відвезли в опорний пункт, де стали бити і знущатися над ним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий омбудсмен пообіцяла всерйоз зайнятися запобіганням катувань у в'язницях

Сам потерпілий Михайло Бєліков в лікарні розповів журналістам, що патрулю сказав, що "може піти до урни, викинути це пиво і вибачитися...".

"Вони мене зупинили, просили показати, що в кишенях, я почав діставати телефон, як тільки я дістав телефон, я відчув ззаду удар у голову, я впав, і тут на мене посипалися удари і ногою і руками і палицею, потім почали бити об асфальт потім, підняли, заламали, наділи наручники", - каже потерпілий.

І додає, що після всіх знущань, які відбувалися потім в опорному пункті, йому допоміг вийти звідти інший співробітник міліції. Він сказав "принести 1,5 тисячі, йди додому і забути про все, що тут було, особливо про той інцидент - тобі самому буде соромно".

Леонов зазначає, що в свідченнях, які давав його брат після події слідчому, він вказав на те, що його гвалтували міліцейським кийком надівши на нього презерватив.

В опорному пункті крім дільничного перебували близько п'яти правоохоронців.

"Він не пам'ятає, скільки було людей, близько п'яти. Палицями били, ребро поламали ... Ніхто не намагався зупинити з інших співробітників. Ніхто не намагався, просто спостерігали, допомагали, тримали... ", - обурюється Леонов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затриманих б'ють струмом і Кримінальним кодексом

Зі слів двоюрідного брата, його брат Бєліков слідчому прокуратури розповів, що міліціонери показали йому палицю, і обіцяли показати, для чого вона потрібна.

"Не можу уявити, як співробітники міліції можуть таке чинити, вони носять форми. Адже і брат не злочинець, одягли наручники і знущалися, знущалися в збоченій формі ... Хтось повинен був тримати за ноги, хтось повинен був тримати за руки, а хтось повинен був здійснювати ці збочені дії", - обурюється Леонов.

Рідний брат потерпілого Юрій Бєліков обурений тим, що міліціонери через розпивання пива так з ним розправилися. "...Я не розумію, все місто п'є, тоннами ллється пиво, по телевізору передають, що його не вистачає, а на іншому кінці міста, за це вбивають, не зрозуміло мені це...", - говорить Юрій Бєліков.

Раніше повідомлялося, що прокуратура Донецька порушила кримінальну справу стосовно працівника міліції Петровського РВВС міста Донецька, який заподіяв затриманому тілесні ушкодження.

"...Дільничний інспектор, перебуваючи у відділенні, явно виходячи за межі наданих йому прав і повноважень, заподіяв затриманому тілесні ушкодження. У результаті протиправних насильницьких дій чоловікові були нанесені множинні пошкодження м'яких тканин, внутрішніх органів і закритий перелом ребра", - заявляла обласна прокуратура.

Зараз ви читаєте новину «Донецькі міліціонери за пляшку пива побили і зґвалтували затриманого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

44

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути