понеділок, 26 грудня 2022 15:10

До подруги Резніченка прийшло НАБУ – ЗМІ

До подруги Резніченка прийшло НАБУ – ЗМІ
Компанії "близкої подруги" голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валенитна Резніченка виділили 1,5 млрд грн бюджетних коштів, повідомляли ЗМІ. Фотоколаж: "Радіо Свобода"

Національне антикорупційне бюро проводить обшуки у Дніпрі щодо фітнестренерки Яни Хланти, яка пов'язана з головою Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентином Резніченком.

Фірма подруги Резніченка отримала 1,5 млрд грн на ремонт доріг в області. Про обшуки з посиланням на джерела у правоохоронних органах повідомила "Українська правда".

Обшуки проходять за 13 адресами, пише ЗМІ.

Слідчі дії в тому числі проходять у компанії "Будінвестінжинірінг", у одного з власників компанії Павла Чухна.

Чухно – менеджер і партнер дніпровських бізнесменів-братів Володимира і Леоніда Дубинських, які вже 10 років перебувають у розшуку США за підозрою у махінаціях з нерухомістю у Каліфорнії, повідомляла "Радіо Свобода".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа про злочинну організацію: трьом заступникам Труханова оголосили підозри

2 листопада журналісти "Українська правда" і програми "Схеми: корупція в деталях" повідомили, що Дніпропетровська область з початку повномасштабної російської агресії витратила на ремонт доріг 2,3 млрд грн. Що більше, ніж будь-який інший регіон в Україні.

Більшість із цих грошей отримала компанія "Будінвест Інжиніринг", співвласниця якої – Яна Хланта – тісно пов'язана із Резніченком.

"Близька подруга" голови обласної адміністрації – професійна спортсменка, яка працює тренером з пауерліфтингу у Дніпрі. Вони разом багато подорожували за кордон.

Хланта пересувається на автомобілі Різниченка та отримувала зарплату у його фірмі.

Жінка стала співвласницею "Будінвест Інжиніринг" (49%) у 2021 році. Того ж року компанія увійшла до десятки найбільших підрядників Укравтодору, з'ясували "Наші гроші".

Цього року фірма отримала близько 1,5 млрд грн на експлуатаційне утримання автомобільних доріг. Більшу частину грошей виділив профільний департамент обладміністрації.

Резніченко на журналістське розслідування публічно ніяк не відреагував.

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зареєстрували провадження про вчинення кримінальних правопорушень за двома статтями – зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки і відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом.

Валентина Резніченка двічі призначали на посаду голови Дніпропетровської ОДА. У 2015 році та у 2020-у.

До цього був гендиректором державного підприємства "Український державний центр радіочастот" і головою Запорізької ОДА.

Зараз ви читаєте новину «До подруги Резніченка прийшло НАБУ – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути