вівторок, 17 квітня 2012 12:51

Дніпропетровського бізнесмена Аксельрода вбили пострілом у голову

Дніпропетровського бізнесмена Аксельрода вбили пострілом у голову
Одна з неофіційних версій убивства Аксельрода – борги. Фото: segodnya.ua

16 квітня у понеділок у Дніпропетровську в театрі опери та балету попрощалися з 44-річним бізнесменом Геннадієм Аксельродом. Його вбили біля власного будинку у центрі Дніпропетровська 14 квітня.

Поховали загиблого на центральній алеї на Сурсько-Литовському кладовищі. На панахиду зібралося кілька сотень людей.

"Близько 17 години Геннадій Аксельрод під'їхав до власного дому по вулиці Гоголя 1 - 3 на "Мерседесі", – розповів керівник центру зі зв'язків з громадськістю Дніпропетровського обласного управління МВС Олексій Щербатов. – Мав під'їхати до під'їзду через арку, чекав доки відкриються автоматичні ворота. Свідки кажуть, що під'їхали двоє велосипедистів, розстріляли Геннадія Ілліча в автомобілі. Зброя, ймовірно, була з глушником. Він встиг відчинити дверцята та пробігти кілька метрів. Йому вистрелили в голову. Всього у Аксельрода – три вогнепальних поранення".

Міліція порушила кримінальну справу за статтею "Навмисне убивство".

У ЗМІ поширили інформацію, що разом з убитим в машині були дружина та 20-річна донька.

"Дружини та доньки в автомобілі не було. – пише на форумі користувачка Валентина. – Вони вибігли в домашньому одязі за 10 хвилин після того, як все сталося".

Це підтверджують і решта очевидців.

"Це сталося серед білого дня, при свідках. – каже очевидець Марина . – Спочатку було чути незрозумілі хлопки, як від петард. Ніхто уваги не звернув. А потім почалася метушня".

У Дніпропетровську Аксельрода поважали. Він реконструював чимало будівель, створював нові робочі місця. Одна з неофіційних версій убивства – борги. Аксельрод взяв багатомільйонний кредит на реконструкцію торгового центру, котрий відкрився у березні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запорізького авторитета вбили кілери колишніх міліціонерів

2007 року на Єкатеринославському бульварі в Дніпропетровську бізнесмену встановили прижиттєвий пам'ятник. Скульптура зображує чоловіка, котрий сидить на лаві з протягнутою рукою. Рисами обличчя скульптура схожа на Аксельрода. За чутками – це був подарунок від друзів. Офіційно скульптуру називають у Дніпропетровську – пам'ятник приватному підприємцю.

Геннадій Аксельрод був віце-президентом промислової фінансової групи "Спарта", власником будівельної компанії "Аксельрод Естейт", готелю "Аксельгоф", торгівельних центрів "Пасаж", "Бібліотека". На його кошти було збудовано найбільший у світі єврейський центр "Мінора". Партнер групи компаній "Приват". Бізнесмен був меценатом синагоги "Золота троянда", всіляко підтримував єврейську общину в Дніпропетровську.

17 вересня 2009 року на Аксельрода був здійснений замах у ресторані "Папероні". Тоді Аксельрод обідав зі своїм діловим партнером Геннадієм Корбаном.

За чутками і Корбан і Аксельрод входили до групи "Приват" Ігоря Коломойського.

Зараз ви читаєте новину «Дніпропетровського бізнесмена Аксельрода вбили пострілом у голову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути