Ексклюзиви
четвер, 23 червня 2011 10:58

Дніпропетровські супермаркети карають через антисанітарію

Дніпропетровські супермаркети карають через антисанітарію

Дніпропетровська обласна прокуратура порушила чотири кримінальні справи проти супермаркетів. Фахівці виявили на молочній кухні й у салатах цих установ бактерії групи кишкової палички.

Майже 50 керівників і працівників магазинів притягли до відповідальності за відсутність документів, які б підтверджували якість продуктів.

"Нам поставили рамки. На молочний завод я зобов'язана прийти не тоді, коли вони на мене чекають, а раптово, щоб я бачила, яка ж система подачі продуктів споживачеві, ось тут потрібна зміна законодавчої бази", - сказала завідувачка відділення гігієни харчування Дніпропетровської СЕС Зінаїда Гужва.

Зокрема, прокуратура Кривого Рогу Дніпропетровської області порушила кримінальну справу щодо завідувача виробництва супермаркету "Спар-23" за підозрою в допущенні до продажу продуктів, заражених стафілококом.

Як повідомили в прес-службі прокуратури Дніпропетровської області, заввиробництвом за відсутності санітарно-гігієнічних висновків про якість продукції і відповідного лабораторного контролю, допустив до продажу салати, виготовлені кухарями супермаркету.

"У салатах, згідно із результатами санітарно-бактеріологічного дослідження, виявлено в неприпустимому обсязі бактерії групи кишкової палички і патогенного стафілокока, який є збудником небезпечних інфекційних хвороб", - повідомили у прес-службі.

За результатами перевірки порушено кримінальну справу за ч.1 ст.367 (службова недбалість) і ч.1 ст.325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням і масовим отруєнням) Кримінального кодексу.

Як уже повідомлялось, прокуратура Жовтих Вод на Дніпропетровщині порушила кримінальну справу проти посадових осіб дитячої молочної кухні, яких підозрюють у порушенні санітарних правил. Посадові особи молочної кухні допустили до реалізації виготовлений ними кисломолочний продукт "Сир дитячий", в якому, згідно з результатами санітарно-бактеріологічного дослідження, виявлено 1 г/куб см стафілокока.

Зазначимо, що останнім часом в Україні випадки отруєння, здебільшого молочною продукцією, далеко не рідкість. Переважно страждають діти. Тільки за останніх кілька місяців у різних містах було зафіксовано випадки масового захворювання серед дітей молодшого шкільного і дошкільного віку.

Зараз ви читаєте новину «Дніпропетровські супермаркети карають через антисанітарію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути