понеділок, 17 вересня 2012 13:16

Для повної реабілітації Саші треба 2-3 роки — мама Олександри Попової

Для повної реабілітації Саші треба 2-3 роки — мама Олександри Попової
Везти Сашу на реабілітацію за кордон Алла не планує. Фото: ru.tsn.ua

19-річній Саші Поповій зробили операцію на щелепі. Через три тижні їй знімуть пластини і дівчина щодня буде працювати з логопедом, щоб відновити мову.

"Все пройшло дуже добре. Ми сподіваємось, що це остання операція і після цього в нас буде лише реабілітація. Через пластини в щелепі Саша не може говорити і їсти сама. Бульйонами і молоком годуємо через трубочку. Але за кілька днів схудла до сорока кілограм", - наголошує мама дівчина Алла Гудзь.

За останній місяць Саша почала вчитися ходити. До операції могла зробити 4-5 кроків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікар Тимошенко оглянув Сашу Попову: у дівчини є шанс на повне одужання

"Донька зараз дуже ослаблена, тому просто лежить. Але всі, хто бачив нас місяць тому кажуть, що в неї великий прогрес. Сподіваємось, що до кінця року Саша ходитиме вже сама. Але для повної реабілітації їй треба 2-3 роки. Вона і згадує багато чого, але це в основному поки дитинство і шкільні друзі. Говорить теж краще, що її почали розуміти й інші. І пише краще, а то раніше були суцільні каракулі. Почала навіть жартувати, що ніколи не робила і до травми. Перед операцією каже: "Все капець, буду тепер гарна", - радіє жінка.

Везти Сашу на реабілітацію за кордон Алла не планує, оскільки вважає українських лікарів нічим не гірших за іноземних. Лікування Саші оплачує фонд Ахметова. Один день обходиться в тисячу гривень.

Олександру Попову знайшли в Миколаєві 10 березня непритомною. Її побив 22-річний Олександр Косинов. Він посварився з дружиною й зігнав злість на незнайомій дівчині. Олександру привезли до лікарні голою, діагностували тяжку черепно-мозкову травму з набряком мозку, розрив легені, переломи кісток носа, щелепи, грудей та ребер. 41 добу Олександра пробула у комі. Косинову загрожує 15 років в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «Для повної реабілітації Саші треба 2-3 роки — мама Олександри Попової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути