Ексклюзиви
вівторок, 12 липня 2016 21:12

Директора вузу судитимуть за хабарництво

Директора вузу судитимуть за хабарництво

У Харкові за хабарництво судитимуть директора вишу. Прокуратура передала до суду справу директора вишу-хабарника, який брав гроші за допуск до захисту диплому.

Про це повідомляє Depo.

"За його даними, у лютому поточного року до прокуратури звернувся студент з заявою про те, що директор одного з харківських вишів вимагає кошти за допуск до захисту диплома", - йдеться у повідомленні керівника місцевої прокуратури №4 Володимира Купріянова.

Хлопець розповів, що для того, щоб здати дипломну роботу для подальшого її захисту, необхідно отримати підпис від директора інституту. Коли студент 6-го курсу звернувся за підписом, керівник повідомив, що візує допуск до захисту диплома лише після наявності квитанції про добровільний внесок до фонду випускників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАБУ використовує корумпованих суддів для фабрикації справ - адвокат

Сума внеску становила 1 тис грн. Під час огляду кабінету директора інституту співробітники СБУ та прокуратури виявили близько 100 квитанцій про сплату до фонду.

Максимально за правопорушення хабарнику загрожує 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 8 липня правоохоронці затримали заступника міністра охорони здоров'я 55-річного Романа Василишина під час отримання 50 тис. грн хабара. Кажуть, щотижня одержував від 50 до 100 тис. грн із Олександрівської клінічної лікарні у Києві. На тому ж попався директор урологічного центру Юрій Серняк, 54 роки.

Зараз ви читаєте новину «Директора вузу судитимуть за хабарництво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути