Ексклюзиви
вівторок, 23 серпня 2022 12:18

Спецтема: Війна Росії проти України

День Незалежності: як Україна готується до загроз ударів з боку РФ

День Незалежності: як Україна готується до загроз ударів з боку РФ
Цьогоріч День Незалежності України відбуватиметься без урочистостей і з новими обмеженнями в регіонах. Фото: pixabay.com

Цьогоріч День Незалежності України відбуватиметься без урочистостей і з новими обмеженнями в регіонах. Через загрозу ракетних ударів з боку Російської Федерації українців закликають не нехтувати сигналами повітряної тривоги й іти в укриття.

Дізнавайтеся в матеріалі, як в різних регіонах України готуються до Дня Незалежності.

Київ

У столиці вводять деякі обмеження. Зокрема, забороняють масові заходи. А співробітників урядового кварталу просять цей тиждень працювати віддалено, за інформацією джерел "РБК-Україна".

Також на святкові дні скорочують роботу київського метро й наземного транспорту. З 21 по 24 серпня метрополітен працюватиме з 6:00 до 21:00.

Влада столиці закликає киян при перших сигналах тривоги одразу прямувати в укриття, оскільки найближчими днями висока загроза ракетних ударів з боку російських окупантів.

До того ж, у Києві з обмеженнями працюватимуть ЦНАПи – лише на видачу готових паспортних документів у період з 23 по 25 ​​серпня.

Харків

У місті й області з 22 серпня змінили час комендантської години: починатиметься вона о 19:00 і триватиме до 7:00. А на День Незалежності анонсували затяжну комендантську – з 19:00 23 серпня до 07:00 25 серпня.

Крім того, Укрзалізниця скасувала приміські та регіональні поїзди з Харкова на період подовженої комендантської години. Метро також змінює графік роботи: 24 серпня підземка не працюватиме, а 23 та 25 серпня – за скороченим графіком: з 7:00 до 18:00. Наземний транспорт також працюватиме за новим графіком: на День Незалежності буде вихідний, а ось 23 та 25 серпня – з 7:00 до 18:30.

Миколаїв

Глава обласної військової адміністрації Віталій Кім повідомив, що готують розпорядження про дистанційну роботу в ці дні.

"Не проводимо заходи, де буде масове скупчення людей, прошу від себе – не збиратися", – додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський звернувся до українців з нагоди Дня Державного прапора

Чернігів

Керівник ОВА В'ячеслав Чаус напередодні заявив, що поки не планують вводити додаткові заходи щодо обмеження в'їзду або виїзду з Чернігова. За його словами, під забороною з 22 по 25 серпня масові заходи.

Дніпро

Комендантську годину на День Незалежності в Дніпрі поки запроваджувати не планують. Водночас, 23 і 24 серпня на Дніпропетровщині заборонені будь-які масові заходи. А жителів області в ці дні закликають працювати віддалено.

Запоріжжя

На День прапора та День Незалежності в регіоні скасували масові заходи.

Луцьк

На період 23–24 серпня в Луцьку забороняється проведення масових заходів.

Одеса

Комендантську годину в Одесі та області на День Незалежності не змінюватимуть. У регіоні також забороняють проведення масових заходів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оновили прогноз погоди на День Незалежності й День Державного прапора

Тернопіль

У регіоні ухвалили рішення про дистанційну роботу співробітників держорганів з 23 по 25 серпня. Також віддалену роботу закликають організувати приватні структури.

Можливі ракетні удари

Володимир Зеленський

Президент України в одному з відеозвернень заявляв, що "на цьому тижні Росія може постаратися зробити щось особливо бридке, щось особливо жорстоке".

Михайло Подоляк

Радник глави Офіса президента не виключає, що 23 і 24 серпня загарбники можуть збільшити кількість обстрілів крилатими ракетами певних українських міст. Зокрема, за його словами, в зоні ризику і Київ.

МВС

У Міністерстві внутрішніх справ українців закликають реагувати на сигнали тривоги й планувати маршрути пересування так, щоб поруч завжди було укриття.

Заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін, говорячи про можливу загрозу на День Незалежності, заявляв, що українці повинні бути готові до різних сценаріїв. Водночас зазначив, що ніякого штурму Києва або наступу росіян на цей день не передбачається.

У свою чергу поліція закликає українців уникати людних місць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Може стати частиною великої наступальної кампанії" – експерт про загрозу ударів на День Незалежності

Держспецзв'язок

Громадян України попереджають про загрозу атак хакерів на День Незалежності.

Російські війська суттєво збільшили кількість своїх ракетоносіїв у Чорному морі.

Це може свідчити про їхнє підготування до "сюрпризів" для України на День Незалежності, вважає начальниця об'єднаного координаційного штабу пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

Зараз ви читаєте новину «День Незалежності: як Україна готується до загроз ударів з боку РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути