пʼятниця, 05 липня 2013 14:45

День незалежності США відзначився вибухами і перестрілками
22

Фото: Фото: Reuters

Святкування Дня незалежності США затьмарили численні інциденти. До вибухів несправних феєрверків та ДТП під час парадів американці звикли давно, проте кількість перестрілок на вулицях міст здивувала навіть поліцію.

У парках Лос-Анджелеса, де відзначали свято тисячі людей, від вибухів несправних феєрверків постраждали 14 людей. Всі вони госпіталізовані, їх життю нічого не загрожує. На пірсі Норт Міртл Біч у Південній Кароліні поранена одна людина, стан потерпілого важкий. Феєрверк вибухнув у руках у чоловіка, який є співробітником компанії, яка влаштовує салюти. Вибух був такої сили, що в дерев'яному настилі пірсу була пробита діра метрового діаметру, повідомляє live5news.

У столиці Меріленда Аннаполісі, де розташована Академія ВМФ США, семирічний хлопчик впав з автомобіля, що брав участь у святковому параді, пише Baltimore Sun. Бригада "швидкої допомоги" доставила дитину в лікарню, проте врятувати хлопчика не вдалося.

За схожих обставин загинув восьмирічний хлопчик у Едмонді, штат Оклахома. Під час параду дитина впала з причепа і потрапила під колеса автомобіля, врятувати його не вдалося.

Не задався парад і в Бангорі, штат Мен. 43-річний чоловік, що проживає в будинку, повз який повинна була рухатися процесія, відкрив вогонь по поліцейських, повідомляє boston.com. Спецназ влаштував з чоловіком справжній бій, в результаті якого підозрюваний був арештований, а владі довелося евакуювати мешканців сусідніх будинків і міняти маршрут руху учасників параду.

Вже в ході процесії старовинна пожежна машина з пожежного музею протаранила трактор фермера, який також їхав у колоні. В результаті ДТП фермер загинув.

Жителям Чикаго свято нагадало про 30-ті рр.. XX століття, коли в місті господарювали банди гангстерів, пише Chicago Tribune. У місті відбулося відразу шість перестрілок, в результаті яких загинули троє і стільки ж місцевих жителів були поранені. Серед постраждалих - семирічний хлопчик, якому куля потрапила в шию.

У Сіетлі свято пройшло без пригод, але жителі міста повинні дякувати за це поліцейським, зазначає Los Angeles Times. Правоохоронцям вдалося заарештувати на міській вулиці 21-річного жителя Невади, який приїхав взяти участь у параді на своєму автомобілі. Поліцейським здалося дивним, що чоловік був одягнений у бронежилет. При обшуку в машині гостя з півдня виявили кілька одиниць автоматичної зброї і велику кількість вибухівки, розповісти про свої плани затриманому доведеться у дільниці

Зараз ви читаєте новину «День незалежності США відзначився вибухами і перестрілками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути