четвер, 25 червня 2020 14:02

Справі не дали ходу: жертва поліцейських із Кагарлика вже писала заяву на кривдників

Справі не дали ходу: жертва поліцейських із Кагарлика вже писала заяву на кривдників
Колишніх поліцейських Кагарлицького відділу поліції підозрюють у катуваннях та зґвалтуванні. Фото: kv.npu.gov.ua

Неля Погребіцька зі Ставів, яка стала жертвою зґвалтування поліцейськими у Кагарлику, раніше скаржилася на них та писала заяву в поліцію.

Проте справі не дали ходу. Про це повідомила адвокатка потерпілої Олена Сотник.

"Хронологія подій почалася не 24 травня. Хронологія подій почалася набагато раніше. Неліна мама ще 13 травня подала заяву про погрози з боку Миколи - одного з підозрюваних. Але не було належної реакції", - наголосила вона.

За словами Сотник, якби правоохоронні органи 13 травня відреагували належним чином на подану заяву, трагедії 24 травня не сталося б.

"Тому це принципово, щоб ДБР і прокуратура розслідували всі ці події в хронології і розуміли, що було або зволікання, або навмисне прикриття злочинів конкретного правоохоронця, яке призвело до того, що сталося 24 травня", - додала адвокатка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зґвалтування в Кагарлику: адвокати анонсували нові викриття

Ці ж правоохоронці вчиняли незаконні дії щодо неповнолітньої сестри Нелі - Алли.

"Ми вже подали заяву в цій справі. Стосовно неї також ці самі підозрювані, за декілька годин до того як почалися події з Нелею, вчиняли незаконні дії як із неповнолітньою", - заявила Сотник.

Адвокати заявили, що сільські жителі бояться поліції, бо вона є там єдиною владою і їм немає, до кого звернутись у разі протиправних дій правоохоронців. Після арешту Микола Кузів погрожував потерпілій. Він чітко сказав: "Я скоро повернуся - і ви зрозумієте, ви тоді отримаєте", за словами Сотник.

25 травня затримали двох працівників Кагарлицького відділу поліції на Київщині. Оперуповноваженого 29-річного Сергія Сулиму та начальника сектора кримінальної поліції 35-річного Миколу Кузіва підозрюють у катуванні та зґвалтуванні 26-річної Нелі Погребіцької із села Стави вночі напередодні. Її викликали до поліції як свідка у справі про крадіжку з магазину.

Зараз ви читаєте новину «Справі не дали ходу: жертва поліцейських із Кагарлика вже писала заяву на кривдників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути