Ексклюзиви
четвер, 29 березня 2018 12:47

Справу про загибель льотчика Волошина хочуть передати іншим слідчим

Справу про загибель льотчика Волошина хочуть передати іншим слідчим
Поліція Миколаївської області просить керівництво Нацполіції передати справу про самогубство льотчика Владислава Волошина іншим слідчим. Фото - Facebook

Керівник ГУ Національної поліції України в Миколаївській області Юрій Мороз звернувся до керівництва Нацполіції з рапортом про зміну підслідності кримінальної справи про самогубство Героя України, в.о.керівника Миколаївського аеропорту Владислава Волошина. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

"Я звернувся до керівництва Національної поліції України щодо зміни підслідності вказаного провадження з метою вирішення питання щодо передачі його до Головного слідчого управління або інших територіальних підрозділів", - заявив Мороз.

Своє рішення він мотивував тим, що громадськість, яка вимагає прозорого розслідування і тисне на поліцію, насправді не вживає заходів для надання допомоги слідству. За його словами, поліція неодноразово закликала всіх, хто має будь-яку корисну для слідства інформацію, звернутися до Слідчого управління. Та попри всі запрошення навіть встановлені особи, співробітники аеропорту, які повідомляли пресі, що володіють інформацією про тиск або корупційні складові, вже вдруге не з'явились на допит на виклик слідчого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Самогубство льотчика Волошина: у справі з'являються нові свідчення

"Я запропонував громадськості здійснювати прозорий та неупереджений контроль над ходом слідства, долучивши до справи в рамках кримінального провадження адвокатів з боку родини Владислава Волошина. Адвокатів, яким би довіряла громада, родина загиблого, ЗМІ, і які б могли знайомитись з матеріалами справи, долучати свідків та подавати клопотання. Минуло три доби, але жоден з адвокатів не звернувся до Слідчого управління з метою надання правової допомоги сім`ї загиблого. То ж я розумію, що об'єктивність та неупередженість слідства насправді не цікавить активістів, а заклики і гасла носять суто політичний характер", - зазначив Мороз.

Водночас він підкреслив, що слідство не відкидає жодної з шести оприлюднених раніше версій, проводяться всі необхідні експертизи.

Слідчі розглядають 5 основних версій у справі про загибель виконуючого обов'язки директора комунального підприємства "Миколаївський міжнародний аеропорт", колишнього військового льотчика, ветерана АТО Владислава Волошина. Вистрелив собі в груди в обід 18 березня. Також не відкидають версію про доведення до самогубства.

Зараз ви читаєте новину «Справу про загибель льотчика Волошина хочуть передати іншим слідчим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути