понеділок, 11 лютого 2019 16:42

Дебати у справі харківської ДТП: потерпілі стали на захист Дронова

Дебати у справі харківської ДТП: потерпілі стали на захист Дронова
ДТП в Харкові: потерпілі не вірять у каяття Олени Зайцевої. Фото - newsroom.kh.ua

Сьогодні, 10 лютого, у Київському районному суді Харкова продовжилися дебати у справі масштабної аварії на вул. Сумській. Частина потерпілих не вірять в каяття водія Lexus Олени Зайцевої. Вимагають для неї максимального покарання.

Адвокат потерпілої Оксани Нестеренко зазначив, що не вірить в щире розкаяння водія Lexus. За його словами, з моменту аварії сторона Зайцевої не намагалася допомогти з лікуванням його підзахисної або виплатити суму, зазначену в цивільному позові.

"Можна говорити про те, що це дорога і на місці учасників процесу міг опинитися будь-хто, але деякі порушники грубо порушили всі правила. Ми вважаємо, що вимагати однакове покарання для всіх учасників процесу - нерозумно", - заявив Дріжанов, передає NewsRoom.

Захисник також розповів, що аварія стала непрямою причиною смерті батька Оксани Нестеренко. У чоловіка була онкологія, через нервове напруження після трагедії хвороба стала розвиватися швидше і він раптово помер. У зв'язку з цим сторона потерпілої просить про компенсацію матеріальної та моральної шкоди на суму в 600 тис. грн.

Решта потерпілих також відзначили, що не вірять в каяття водія Lexus. Так, зокрема, Тіна Шевцова, яка втратила в результаті трагедії сестру, зажадала максимального покарання для Олени Зайцевої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зайцева може уникнути покарання

Жанна Власенко, яка в момент аварії була вагітна, розповіла, що буде пам'ятати цей день завжди, і попросила суд прийняти справедливе рішення. За словами жінки, вина обох фігурантів була доведена в ході процесу.

"Я більше вірю в каяття Дронова. По ньому видно, що він виніс урок. Однакове покарання для них несправедливо. Для Зайцевої я хочу максимальне покарання. Тому що вона сидить посміхається і я не вірю в її каяття", - повідомила потерпіла.

Її підтримала і Людмила Фабріс, яка втратила в результаті ДТП доньку та онуку. За словами жінки, обвинувачувана жодного разу не висловила жаль про все це журналістам або присутнім. Аналогічну позицію озвучив також представник потерпілої в аварії кременчужанки Анни Комар.

У Київському райсуді Харкова розпочалися дебати у справі масштабної ДТП на вул. Сумській. 10 років в'язниці та заборону 3 роки керувати транспортними засобами вимагають прокурори для Олени Зайцевої та Геннадія Дронова.

Зараз ви читаєте новину «Дебати у справі харківської ДТП: потерпілі стали на захист Дронова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути