неділя, 01 січня 2023 08:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Де зараз найгарячіше ‒ показали нові карти бойових дій в Україні

Українські війська не дозволяють російським загарбникам повернути втрачені позиції під Сватовим та Кремінною на Луганщині.

Разом з тим, тривають бойові дії на півдні України, а росіяни повідомляють про атаку безпілотників у тимчасово окупованому Криму. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

На Луганщині російські війська продовжували обмежені контратаки для повернення втрачених позицій вздовж лінії Сватове-Кремінна. За даними українського Генштабу, атаки противника відбили, зокрема, біля Стельмахівки, Невського та Білогорівки.

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій на Луганщині
Карта бойових дій на Луганщині

Нацполіція України повідомила, що російські війська завдали удару по будівлі РВВС у Лимані Донецької області ракетами С-300.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив, чого потребують ЗСУ в 2023 році

У Донецькій області 31 грудня російські війська продовжили наступальні операції у районі Бахмута. Український Генштаб повідомив, що ЗСУ відбили атаки росіян. А також за 22 км на північний схід від міста біля Соледара, Білогорівки, Бахмутського, Підгородного. Атаки росіян відбиті й за 31 км на південний захід від Бахмута біля Кліщіївки та Нью-Йорка.

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій у Донецькій області
Карта бойових дій у Донецькій області

Російські джерела стверджують, що група "Вагнер" атакувала південно-східну околицю Соледара. Тривають бої біля Кліщіївки.

Росіяни 31 грудня продовжили спроби наступу у районі Авдіївки та Донецька. За повідомленням Генштабу України, ЗСУ відбили атаки російських військ у районі Авдіївки. А російський військкор заявив, що війська РФ провели наземні штурми поблизу Водяного й спробували просунутися у бік Веселого.

За даними українського Генштабу, російські сили продовжували звичайну стрілянину із закритих позицій вздовж лінії зіткнення у Донецькій та Запорізькій областях.

Російські джерела намагаються перебільшити перемоги військ РФ на півдні України. Так, 31 грудня міноборони Росії заявило, що російські війська захопили Дорожнянку Запорізької області. Однак, досі невідомо, чи це справді так. За даними українського Генштабу, 31 грудня російські війська обстріляли Дорожнянку.

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій на півдні України
Карта бойових дій на півдні України

Російські загарбники продовжували обстрілювати українські населені пункти вздовж лінії фронту на півдні України. Війська РФ також обороняються на південному напрямку. Будують укріплення у районі Розівки Запорізької області.

Тим часом ЗСУ продовжували завдавати ударів по скупченню російських військ і техніки. Так, Генштаб України повідомив, що 29 грудня внаслідок ударів українських військ у районі населених пунктів Пологи та Велика Білозерка Запорізької області було поранено 115 російських військовослужбовців. Знищено також зенітно-ракетний комплекс, склад боєприпасів та п'ять одиниць військової техніки.

За даними українського Генштабу, знищено близько 200 російських солдатів у районі Федорівки Херсонської області 29 грудня.

Місцеві Telegram-канал повідомили, що російські засоби ППО в окупованому Криму було активовано 31 грудня, там лунали вибухи. За даними російських джерел, збито невстановлену кількість українських безпілотників поблизу окупованого Джанкоя.

За минулу добу українські воїни відбили атаки російських загарбників біля дев'яти населених пунктів. Ворог поніс суттєві втрати, повідомляє вранці 1 січня Генеральний штаб Збройних сил України.

Передноворічної доби Росія завдала по Україні 31 ракетний і 12 авіаційних ударів. Загарбники також здійснили понад 70 обстрілів з РСЗВ. Постраждала цивільна інфраструктура Чернігівської, Сумської, Київської, Хмельницької, Донецької, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей. Інформація щодо жертв серед цивільного населення уточнюється, повідомив вранці 1 січня Генеральний штаб ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Де зараз найгарячіше ‒ показали нові карти бойових дій в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути