неділя, 01 січня 2023 07:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Сотні поранених загарбників ‒ ЗСУ починають рік гарними новинами з фронту

Сотні поранених загарбників ‒ ЗСУ починають рік гарними новинами з фронту
Українські воїни відбили низку атак російських загарбників. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

За минулу добу українські воїни відбили атаки російських загарбників біля дев'яти населених пунктів.

Ворог поніс суттєві втрати, повідомляє вранці 1 січня Генеральний штаб Збройних сил України.

Окупанти безуспішно намагалися атакувати в районах населених пунктів Стельмахівка, Площанка і Білогорівка Луганської області та Соледар, Бахмутське, Бахмут, Озарянівка, Мар'їнка і Побєда Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подоляк проанонсував найважчий день війни

"Авіація Сил оборони завдала ударів по району зосередження противника. А також по позиції його зенітно-ракетного комплексу. Наші ракетники та артилеристи уразили пункт управління, чотири райони зосередження живої сили, а також пункт управління БпЛА окупантів", ‒ йдеться у повідомленні.

Втрати російських військ в Україні зростають. Так, за тиждень тільки до міської лікарні Біловодська Луганської області доправлено близько 350 поранених загарбників.

"30 грудня у Запорізькій області втрати ворога склали до 160 поранених окупантів, знищено 10 одиниць військової техніки різних типів. Інформація щодо ліквідованих загарбників уточнюється", ‒ повідомляє Генштаб.

Ворог відповідає репресіями проти цивільних на тимчасово захоплених територіях. Зокрема, в районі населеного пункту Лиман Другий Харківської області загарбники посилили контррозвідувальні заходи ‒ шукають проукраїнськи налаштованих людей.

Російське командування вперше за тиждень перекидає своїх військових та техніку з території РФ на північ Донецької області. Рух великої ворожої колони помітили у Маріуполі.

Збройні сили України потребують боєприпасів, щоб уражати агресорів на великій відстані. Зброя, яку надали західні партнери, допомогла українським воїнам зупинити наступ російських загарбників та звільнити велику частину окупованих територій, в інтерв'ю Укрінформу заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов.

Зараз ви читаєте новину «Сотні поранених загарбників ‒ ЗСУ починають рік гарними новинами з фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути