четвер, 07 липня 2022 13:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Данілов сказав, скільки HIMARS уже гатить по окупантах в Україні

Данілов сказав, скільки HIMARS уже гатить по окупантах в Україні
США передала Україні дев'ять HIMARS. Фото: Генштаб

Україна отримала від Сполучених Штатів Америки та союзників дев'ять американських ракетних систем HIMARS та аналогічних комплексів.

Для серйозного контрнаступу потрібні ще десятки. Про це заявив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов у коментарі газеті The Wall Street Journal.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залужний показав, як HIMARS відпрацювали по позиціях загарбників

"Прибуття HIMARS дозволило Україні завдавати ударів по російських цілях за лінією фронту, які раніше були поза досяжністю української зброї", – сказав він.

Данілов додав, що Україні будуть потрібні ще десятки установок HIMARS, щоб почати наступати, а поки що Україна має вести оборонну війну.

HIMARS − це високомобільна реактивна система залпового вогню. Призначена для ураження районів зосередження артилерійських систем, засобів ППО і вогневої підтримки, вантажного транспорту, бойових машин і бронетранспортерів.

Вона несе шість ракет для залпового вогню чи одну ракету на п'ятитонній вантажівці. Систему розробили як малу, мобільну РСЗВ з можливістю "стріляй–і–тікай".

Американські ракетні артилерійські системи HIMARS прибули в Україну 23 червня. Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

США й надалі постачатимуть Україні артилерійські системи залпового вогню. Додаткові поставки HIMARS "ймовірні", заявив координатор Ради нацбезпеки в Білому домі Джон Кірбі 24 червня.

Зараз ви читаєте новину «Данілов сказав, скільки HIMARS уже гатить по окупантах в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути