Ексклюзиви
четвер, 02 листопада 2023 11:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Данілов пояснив процедуру отримання ППО в оренду й анонсував нові поставки

Данілов пояснив процедуру отримання ППО в оренду й анонсував нові поставки
Оренда систем протиповітряної оборони Україною у партнерів не є винятковою практикою у світі, заявив секретар РНБО Олексій Данілов. Фото: РНБО

Оренда систем протиповітряної оборони Україною у партнерів не є винятковою практикою у світі.

Це спрощена процедура для отримання систем захисту для проходження зимового періоду, коли Росія може відновити ракетні атаки на енергетичну інфраструктуру України. Про це в ефірі телемарафону заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

Він пояснив, що серед варіантів юридичного оформлення військової допомоги є такі можливості як купівля засобів за наші кошти, допомога від партнерів, а також юридична процедура оренди, коли Україна на той чи інший період часу буде отримувати засоби протиповітряної оборони для проходження складного періоду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми готові" - Повітряні сили про ймовірність нових атак РФ

"Нічого тут дивного немає. Мається на увазі, що для того щоб відбулась передача, мають бути певні юридичні процедури. Надання в тимчасову оренду - це спрощена процедура, набагато легша, ніж пояснювати політикам, що це не на завжди, а на певний період часу", - додав Данілов.

Секретар РНБО вважає, що РФ, ймовірно, почне завдавати ударів по енергоінфраструктурі України із настанням холодів та зниженням температури.

"На жаль із тих завдань, які є на контролі, не всі були виконані в повній мірі. Найближчим часом будем обговорювати ці питання, будемо допомагати тим, хто не встигає виконати ці завдання. Але ситуація не є критична, більшість об'єктів є під контролем", - зазначив він та додав, що незабаром ЗСУ отримають від партнерів додаткові засоби ППО.

Президент Володимир Зеленський закликав українців зважати на сигнали повітряної тривоги, оскільки небезпека лишається значною, незважаючи на посилення ППО.

Зокрема, значна небезпека буде в таких містах, як Харків, Запоріжжя та Херсон. Також у містах і селах Херсонщини, Донеччини, на Чернігівщині, Сумщині. Про це глава держави повідомив у вечірньому зверненні.

Зараз ви читаєте новину «Данілов пояснив процедуру отримання ППО в оренду й анонсував нові поставки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути